Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου και τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή, δήλωσε η Τερέζα Μέι

Το αίτημά της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μικρής διάρκειας καθυστέρηση του Brexit επιβεβαίωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στην τοποθέτησή της στην Βουλή, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης Ώρας των Ερωτήσεων στην πρωθυπουργό, και ανακοίνωσε ότι πρόκειται να φέρει εκ νέου τη συμφωνία της για την αποχώρηση στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Η Τερέζα Μέι υποστηρίξε ότι το κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη υπέρ μίας μικρής παράτασης και ότι, λαμβάνοντας υπόψη αυτό, θα ήταν απαράδεκτο να εμπλακεί η χώρα στις ευρωεκλογές. Ετσι, ζήτησε στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μία παράταση του άρθρου 50 μέχρι τις 30 Ιουνίου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει άλλη μία κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι το σχέδιο των Εργατικών για το Brexit έχει μεγαλύτερη υποστήριξη από το κοινοβούλιο από αυτό της πρωθυπουργού, η οποία προτείνει τη διεξαγωγή τρίτης ψηφοφορίας τη στιγμή που το κοινοβούλιο την έχει απορρίψει. Την κατηγόρησε και πάλι ότι προσπαθεί να εξαντλήσει τον χρόνο και την προκάλεσε να απαντήσει εάν θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να απορρίψουν την συμφωνία της.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι απαντήσεις του ηγέτη των Εργατικών δείχνουν ασέβεια προς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ότι το κοινοβούλιο έχει ήδη απορρίψει την αποχώρηση χωρίς συμφωνία, το σχέδιο των Εργατικών για την αποχώρηση και την τελωνειακή ένωση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ