Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Περίπου 60 μετανάστες αγνοούνται στη Μεσόγειο

Περίπου 60 μετανάστες αγνοούνται μετά το ναυάγιο μιας φουσκωτής λέμβου, στην οποία είχαν επιβιβαστεί για να φθάσουν στις ιταλικές ακτές, στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, δήλωσε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος επικαλέστηκε τις μαρτυρίες επιζώντων.
 
Σύμφωνα με τους 80 επιζήσαντες, περίπου 140 με 150 άνθρωποι επιβιβάστηκαν την Δευτέρα στο φουσκωτό από τις λιβυκές ακτές, το οποίο ναυάγησε πέντε ώρες μετά τον απόπλου του.

«Δεν γνωρίζουν πόση ώρα πέρασε πριν καταφθάσει βοήθεια. Κρατήθηκαν από κομμάτια της λέμβου έως την δύση του ήλιου, όταν ένα σκάφος έφτασε και τους διέσωσε», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Φλάβιο Ντι Τζάκομο.
 
Οι επιζήσαντες μεταφέρθηκαν έπειτα σε πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, που εκτελεί ναυτικές περιπολίες, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Σοφία».
 
Μαζί με ακόμη 470 μετανάστες, αποβιβάστηκαν σήμερα στο ιταλικό λιμάνι του Μπρίντιζι.

Εξαιτίας των καλών καιρικών συνθηκών, οι αναχωρήσεις προσφύγων και μεταναστών από τις λιβυκές ακτές έχουν αυξηθεί και μόνο από την Κυριακή και έπειτα, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί στα ανοιχτά της Λιβύης.
 
Από την αρχή του έτους, περίπου 83.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές, ενώ κατά το ίδιο διάστημα περίπου 2.100 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.
 

(ΑΠΕ)


    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness