Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το Σουδάν παρέλαβε 218.400 δόσεις εμβολίου της AstraZeneca, δωρεά από τη Γαλλία

Το Σουδάν έλαβε μία παρτίδα 218.400 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 ως δωρεά από τη Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας και η UNICEF.

Η παράδοση των δόσεων έγινε με την υποστήριξη της UNICEF μέσω του προγράμματος COVAX, όπως αναφέρθηκε χθες, σε ξεχωριστές ανακοινώσεις.

Τον Μάρτιο, το Σουδάν έλαβε μία αρχική παρτίδα 820.000 δόσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca μέσω του προγράμματος COVAX και της UNICEF.

Παράλληλα, έλαβε 606.700 δόσεις από τα εμβόλια της Johnson & Johnson στο πλαίσιο δωρεάς των ΗΠΑ τον Αύγουστο. Η Κίνα έχει επίσης χορηγήσει ποσότητες του εμβολίου της Sinopharm κατά της COVID-19.

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι στο Σουδάν, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων στον τομέα της υγείας, έχουν εμβολιαστεί από τον Μάρτιο του 2021, όταν έφτασε το πρώτο φορτίο της COVAX, αλλά και άλλες δωρεές, όπως ανακοίνωσε χθες η UNICEF.

Οι περισσότεροι έχουν λάβει μία μόνο δόση και το νέο φορτίο εμβολιαστικών δόσεων θα συνεισφέρει στην αύξηση των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν πλήρως, πρόσθεσε η UNICEF.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

    

Απόψεις

Τι σχέση μπορεί να έχει ο θάνατος ενός ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα με την ελληνογαλλική συμφωνία και την πιθανότητα να αναγκαστούμε να...
randomness