Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στα «λευκά» Ευρώπη και ΗΠΑ

Εντυπωσιακές εικόνες έρχονται από την Ευρώπη και την κακοκαιρία που πλήττει τη Γηραιά Ήπειρο.

Ακόμη και η... μαθημένη στο κρύο Μόσχα αντιμετώπισε προβλήματα. Για «Αρμαγεδδών» του χιονιά κάνουν λόγο οι Ρώσοι μετεωρολόγοι, καθώς οι χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής Ρωσίας συνεχίζονται ασταμάτητα για δεύτερο 24ωρο.

Χιλιάδες ταξιδιώτες αποκλείστηκαν στα αεροδρόμια καθώς δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω του χιονιού που έχει καλύψει τους αεροδιαδρόμους.

Οι δρόμοι έχουν γίνει πλέον ολισθηροί και επικίνδυνοι για τους ηλικιωμένους. Όχι όμως για τα παιδιά που χαίρονται να παίζουν μέσα στο χιόνι, ενώ οι λάτρεις του σνόουμπορντ απολαμβάνουν τις βόλτες με μεγάλη ταχύτητα στις λεωφόρους της Μόσχας.

Οι τεράστιες ποσότητες χιονιού έχουν κάνει απροσπέλαστους τους δρόμους της Μόσχας. Μικρά και μεγάλα οχήματα δυσκολεύονται να κινηθούν, ενώ χιλιάδες αυτοκίνητα παραμένουν θαμμένα στο χιόνι. Ενδεικτικό είναι ότι πολλοί Μοσχοβίτες αναγκάστηκαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους μέσα στο δρόμο και να χρησιμοποιήσουν το μετρό, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί μέχρι και μία εβδομάδα μέχρι η κατάσταση να επιστρέψει στην κανονικότητα.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου.

 

 

    

randomness