Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη δημοσιότητα αύριο η Λευκή Βίβλος για το Brexit

Η βρετανική κυβέρνηση θα δώσει αύριο στη δημοσιότητα τη Λευκή Βίβλο, το έγγραφο όπου περιγράφεται το σχέδιό της για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Η Λευκή Βίβλος είναι ένα έγγραφο που συντάσσει η κυβέρνηση όπου παρουσιάζονται οι προτάσεις της για τα μελλοντικά νομοσχέδια. Την περασμένη εβδομάδα η Μέι είχε υποσχεθεί ότι θα έδινε στη δημοσιότητα αυτό το κείμενο και πολλοί βουλευτές, ιδίως των Εργατικών, της ζήτησαν να το κάνει πριν από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο κοινοβούλιο για το Brexit.

Η ψηφοφορία αυτή πάντως, με την οποία το κοινοβούλιο θα εγκρίνει το νομοσχέδιο που δίνει στην κυβέρνηση την εξουσιοδότηση για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το Brexit είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ.

Από το πρωί της Τρίτης οι Βρετανοί βουλευτές συζητούν αυτό το σύντομο κείμενο που τιτλοφορείται "Νομοσχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γνωστοποίηση αποχώρησης)" και έχει ως στόχο να δοθεί η εξουσιοδότηση στην πρωθυπουργό για να ενεργοποιήσει στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και να ξεκινήσει έτσι η διαδικασία του "διαζυγίου" με την ΕΕ.

"Δεν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα κρίνει αν το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει ή όχι να εγκαταλείψει την ΕΕ ή πώς θα πρέπει να το κάνει. Πρόκειται απλώς για την εφαρμογή της απόφασης που έχει ήδη ληφθεί, ενός σημείου χωρίς επιστροφή το οποίο έχουμε ήδη διαβεί", είπε ο υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit.
 

 

(ΑΠΕ)

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...