Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην τελική ευθεία για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται η Ουάσιγκτον, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέρχονται στην τελική ευθεία για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, την Τετάρτη το μεσημέρι (7μ.μ ώρα Ελλάδος).
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί με την δημοτικότητά του στο χαμηλότερο επίπεδο ιστορικά.
Με ένα βίντεο, που ανέβηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, αποχαιρέτησε η Μελάνια Τραμπ τους Αμερικανούς, στο οποίο τονίζει ότι “η βία δεν είναι ποτέ η λύση”, λίγες ημέρες μετά την εισβολή υποστηρικτών του συζύγου της στο Καπιτώλιο. «Να παθιάζεστε με ό,τι κάνετε αλλά πάντα να θυμάστε: Η βία δεν είναι ποτέ η απάντηση και ποτέ δεν είναι δικαιολογημένη» τόνισε με νόημα η Μελάνια Τραμπ, που αποχαιρέτησε χθες, Τρίτη (19/1) τους Αμερικανούς, από την θέση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, στο επτάλεπτο μήνυμά της.
Οι προετοιμασίες για την στιγμή της ορκωμοσίας είναι πυρετώδεις, με περίπου 200.000 σημαίες να έχουν στηθεί στο σημείο που κανονικά θα ήταν γεμάτο με κόσμο, ενώ 25.000 μέλη της εθνοφρουράς έχουν φτάσει στην αμερικανική πρωτεύουσα για να την περιφρουρήσουν, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.
Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις προσέφεραν κοινωνική υπηρεσία, πακετάροντας τρόφιμα και μοιράζοντας γεύματα σε απόρους.