Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συμπαράσταση του ΚΙΣΕ στον Αυστριακό πρέσβη και την εβραϊκή κοινότητα Βιέννης

   Τη συμπαράσταση του ελληνικού Εβραϊσμού προς τον λαό της Αυστρίας για τις χθεσινοβραδινές αποτρόπαιες επιθέσεις στη Βιέννη, εκφράζει, σε επιστολή του προς τον πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

   «O Ελληνικός Εβραϊσμός είναι σοκαρισμένος από τις αιματηρές επιθέσεις ακραίων Ισλαμιστών εναντίον αθώων ανθρώπων που έπληξαν χθες το βράδυ το κέντρο της Βιέννης και προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και πολλούς τραυματίες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας απευθύνονται στις οικογένειες των τραγικών θυμάτων», τονίζει στην επιστολή του το ΚΙΣΕ.

   «Η συμπαράστασή μας απευθύνεται προς τον Αυστριακό λαό που τρομοκρατήθηκε από εξτρεμιστές που επιτέθηκαν εναντίον μιας συμβολικής περιοχής της αυστριακής πρωτεύουσας, όπου εκκλησίες και συναγωγές στέκονται δίπλα - δίπλα», σημειώνει το ΚΙΣΕ, επισημαίνοντας πως πρόκειται επίσης για «μια τοποθεσία όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον πολιτισμό, ένα τόπο που αντιπροσωπεύει την πολυσυλλεκτικότητα και την αδελφοσύνη, μια συνοικία που αποτελεί μικρογραφία των βασικών Ευρωπαϊκών αξιών».

   «Οφείλουμε όλοι να σταθούμε μαζί και ενωμένοι ενάντια στο μίσος και στον φανατισμό που απειλεί τον τρόπο ζωής μας και τις αρχές μας», υπογραμμίζεται στην επιστολή του ΚΙΣΕ προς τον Αυστριακό πρέσβη στην Ελλάδα.

   Παράλληλα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος απέστειλε επιστολή και στην εβραϊκή κοινότητα της Βιέννης, όπου -μεταξύ άλλων- σημειώνει: «Οι σκέψεις μας είναι κοντά σας με την ελπίδα ότι η Εβραϊκή Κοινότητα είναι ασφαλής και καλά και ότι θα συνεχίσει τις δυναμικές δραστηριότητές της αισθανόμενη προστασία».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

    

Απόψεις