Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τίτλοι τέλους: Το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από 47 χρόνια αποχώρησε από την ΕΕ

Το βράδυ της Παρασκευής έλαβε χώρα και επίσημα το Brexit, η αποχώρηση δηλαδή του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε ύστερα από 47 ολόκληρα χρόνια συμβίωσης. Η αντίστροφη μέτρηση έγινε  στη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Μπόρις Τζονσον απήυθυνε ειδικό διάγγελμα που και αναφέρθηκε στην αυγή μιας νέας εποχής.

Το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ φωτήστηκε με τα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα ρολόι που προβαλλόταν στους τοίχους της πρωθυπουργικής κατοικίας έδειχνε την αντίστροφη μέτρηση για το Brexit, ξεκινώντας από τις 22.00 το βράδυ.

Εκείνη την ώρα ξεκίνησε και το ειδικό διάγγελμα προς το έθνος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, που  σηματοδότησε την ιστορική μέρα της αποχώρησης. Σε αυτό τόνισε «τη δυναμική που ξεδιπλώνεται μπροστά στον βρετανικό λαό, καθώς η χώρα εισέρχεται σε ένα νέο κεφάλαιο», και κάλεσε τους πολίτες να αρπάξουν την ευκαιρία για την οποία είχαν ψηφίσει στο δημοψήφισμα ώστε να προχωρήσουν μπροστά ενωμένοι. Aναμένεται ακόμη, να πραγματοποιηθεί ένα ειδικό υπουργικό συμβούλιο, που θα φιλοξενηθεί σε μέρος εκτός του Λονδίνου, βόρεια της Αγγλίας, για να τονιστεί η πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει την περιφέρεια.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 1 - Κυριακής 2 Φεβρουαρίου.