Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τουλάχιστον 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες Εκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στη Τουρκία


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην επαρχία Σακάρια στη βορειοδυτική Τουρκία, από την οποία Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίσθηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
«Έχουμε δύο θανάτους και 73 τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, ο οποίος μετέβη στο σημείο της τραγωδίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Χεντέκ.
Πλάνα όπου ένα τεράστιο σύννεφο καπνού και λάμψεις από τα πυροτεχνήματα σκάνε πάνω από το σημείο της έκρηξης κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από την τουρκική τηλεόραση.
Την ώρα της έκρηξης μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονταν περίπου 150-200 άνθρωποι, ενώ η έκρηξη χαρακτηρίστηκε «βιομηχανικό δυστύχημα» από τα μέλη σωστικών συνεργασίων.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη έγινε αισθητή σε ακτίνα περίπου πενήντα χιλιομέτρων ενώ κάτοικοι πίστεψαν αρχικά πως επρόκειτο για σεισμό.
Η επέμβαση των διασωστών δυσχεραίνεται από τις εκρήξεις που συνεχίζονται, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Τσετίν Οκτάι Καλντιρίμ,
Ενδεικτικό της ανησυχίας των αρχών είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε επιτόπου τρεις υπουργούς.
Το 2009 και το 2014 είχαν σημειωθεί εκρήξεις στο ίδιο εργοστάσιο που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ περίπου 40 είχαν τραυματισθεί, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

   

randomness