Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βόμβα Τραμπ: Ζητά αναβολή των αμερικανικών εκλογών

Να αναβληθούν οι εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για κίνδυνο νοθείας που, όπως υποστηρίζει, συνδέεται με την πανδημία της Covid-19.
Με ανάρτησή του στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος θέτει ζήτημα αναξιοπιστίας εξαιτίας της επιστολικής ψήφου, και αναρρωτιέται αν γι'αυτό το λόγο θα πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου του 2020.
«Με την επιστολική ψήφο οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και ψευδείς εκλογές στην Ιστορία. Θα είναι μεγάλη ντροπή για τις ΗΠΑ. Να καθυστερήσουμε τις εκλογές μέχρι οι πολίτες να μπορέσουν να ψηφίσουν κανονικά και με ασφάλεια;», έγραψε χαρακτηριστικά.
Σε αμέσως προηγούμενη ανάρτησή του, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η επιστολή ψήφος αποδεικνύεται ήδη ότι είναι «σκέτη καταστροφή». «Ακόμη και οι περιοχές όπου δοκιμάστηκε είναι εκτός ελέγχου. Οι Δημοκρατικοί μιλούν για ξένη επιρροή στην ψηφοφορία, αλλά γνωρίζουν ότι η ψηφοφορία μέσω εκλογικής ψήφου είναι ένας εύκολος τρόπος για να παρέμβουν ξένες χώρες στον αγώνα. Ακόμα και πέρα από αυτό, δεν υπάρχει ακριβής καταμέτρηση», έγραψε ο Τραμπ.
Πάντως, οποιαδήποτε τέτοια κίνηση περί αναβολής των εκλογών, θα απαιτούσε αλλαγή ομοσπονδιακού νόμου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσει από τους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων εκτός από τη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.
Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα, έξι αμερικανικές πολιτείες - η Καλιφόρνια, η Γιούτα, η Χαβάη, το Κολοράντο, το Όρεγκον και η Ουάσιγκτον- σχεδίαζαν να διεξαγάγουν εκλογές μόνο μέσω επιστολικής ψήφου φέτος τον Νοέμβριο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ τάσσεται κατά της επιστολικής ψήφου, η οποία προβλέπεται ήδη από το αμερικανικό εκλογικό σύστημα. Φέτος, ωστόσο, προβλέπεται να αυξηθεί εξαιτίας της ανησυχίας για τη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εκπρόσωπος Τραμπ: Ο πρόεδρος
«απλώς έθεσε ένα ερώτημα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «απλώς έθεσε ένα ερώτημα», με την ανάρτησή του στο Twitter στην οποία αναφερόταν στην πιθανότητα αναβολής των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της προεκλογικής του εκστρατείας.
«Ο πρόεδρος απλώς θέτει ένα ερώτημα γύρω από το χάος που δημιούργησαν οι Δημοκρατικοί, με την επιμονή τους για ψηφοφορία αποκλειστικά δι αλληλογραφίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χόγκαν Γκίντλεϊ.
Με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ το Κογκρέσο ορίζει την ημερομηνία των εκλογών και πολλοί Δημοκρατικοί βουλευτές απέρριψαν αμέσως την «πρόταση» του προέδρου, όπως και ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC).

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness