Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Aπό τα παλιά θαύματα του Αιγυπτίου Αγίου Μηνά της Στερεάς Ελλάδος...

Γράφει η Σοφία Δ. Φρονιμοπούλου - Καραμπότση


Αγαπητοί, Αδελφοί,

Σας παρουσιάζω, μέσα από την «Θρυλική Πόλη της Λαμίας της Παλιάς...» ένα πνευματικό «Επίκαιρο, Αληθινό, Αντικειμενικό «Θαύμα» Από τα Πολλά, Παλιά θαύματά του...» Εις το Πνευματικό βιβλίο του.. «Εξωκκλησίου – Αγίου Μηνά το (2002) Έχει καταγραφή, ένα Αλησμόνητο, Αληθινό «Θαύμα» το οποίο φανερώνει την παρούσα, Ασθένεια της «Σημερινής, Λοιμώδης αρρώστιας» της παλιάς Εποχής της «Γρίπης...» που ήταν «Εφάμιλλη της σημερινής...».
Επί της Οδού Εκκλησιών, κάτωθεν του σημερινού Παρεκκλησίου του Αγίου Μηνά..! Υπήρξε το παλαιό Αρχοντικό του κ. Νικολάου Σταυροπούλου (εστιάτορα). Είχε πέντε θυγατέρες και την σύζυγό του Κυρία Βασιλική... Ευλαβείς και Εξαίρετη θρησκευτική Οικογένεια... Το Έτος (1855) Όπως και το «1918» Στην Λαμία Έπεσε θανατηφόρα Γρίπη.!! Η Νέα, όμως Και η φοβερή, που είχε τα περισσότερα θύματα.!! Ήταν το «1918». Η Οικογένεια του κ. Ν. Σταυρόπουλου η οποία διέμεινε.!! Ακριβώς κάτω Από το εξωκκλήσι του... Αρρώστησε βαριά.!!. Όλη η οικογένεια με 40 πυρετό... Από το Κακό, στο Χειρότερο... Οι 4 κόρες του πολύ βαριά... Μαζί με τους γονείς τους... Ποιός όμως να τους κοιτάξει; Ποιός; όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ήρθε ο γιατρός... Τους έδωσε συνταγή (κινίνο) και όλοι ζεστά ρουφήματα... Ποιός όμως; να τους κοιτάξει; Η Κυρία Βασιλική βογκούσε... Και παρακαλούσε, την «Θεοτόκον, και τον Άγιο Μηνά... Να τους βοηθήσει.!!
«Σώσε μας, Καλέ μου γείτονα.!! Ναι, «Σώσε, τα παιδιά μου και τον Άνδρα μου..» Μην μας αφήνεις μόνους.!! Κάνε το «Θαύμα Σου» «Μηνά μου». «Πράγματι», Τα μεσάνυχτα και ενώ ακουγόταν, μόνο, τα Απελπισμένα Βογκητά όλων..! Παρουσιάστηκε ένας Αξιωματικός..!! Ψηλός Ασπρομάλης, στην πόρτα και της λέει Βασιλική, μην «φωνάζεις» και μην Κλαίς άλλο..!! Αύριο το πρωί όλοι, θα είστε Καλά..!!
Η κ. Βασιλική, Από τον μεγάλο της πυρετό, που είχε, δεν κατάλαβε, και του λέει, Έλα κάθισε..!!
«Όχι» της λέει..!! «Φεύγω Αμέσως» - Και πηγαίνω στα μέρη του «Νιζιρού..» Στον... «Άγιο Στέφανο Δομοκού σήμερα..!!» Πηγαίνω να βοηθήσω..!! Και εκεί, - Έπεσε μεγάλο «Κακό...».
Εννοούσε, να Σώσει και άλλους ασθενείς..!! Από την Θανατηφόρα «Γρίπη» Γιατί, το «1917-1918» Πέθεναν οι Άνθρωποι, χωρίς Καμία βοήθεια..!! Ούτε Ιατρική, ούτε Πνευματική..! Όλοι «Ασθενείς»
Το πρωί, η κυρία Βασιλική, Έτρεξε στα παιδιά της..!! Καί τί βλέπει νομίζετε; Όλες οι κόρες της Όρθιες ήταν, ετοίμαζαν τα κρεβάτια τους, χωρίς πυρετό..!! Μετά έτρεξε στον Άνδρα της τα ίδια και «Αυτός». Τότε, η κυρία Βασιλική, γονάτισε, προς το μέρος του Αγίου «Μηνά» Και με θερμά δάκρυα, άρχισε, να προσεύχεται μεγαλοφώνος – Και να δοξάζει.!! Τον «Ευεργέτη μας, γείτονα, και Στρατηλάτη «Μηνά μας».
Αμέσως, θυμήθηκε την «Επίσκεψή του..!!» Και άρχισε να κλαίει – Από χαρά, και Αγαλλίαση.!!
Ναί, Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αναγνώστες...
«Τούτο συμβαίνει, όταν υπάρχει η «Πίστη» Προς τον Κύριό μας, και στους Αγίους μας.!! Γιατί η «Πίστη, Σώζει..» Και κάνει Θαύματα» Έτσι, έρχεται το Θαύμα, στον κάθε άνθρωπο, που «πιστεύει» Όπως του «Θαυματουργού μας Αγίου Μηνά». Αγαπά τους Χριστιανούς γιατί, και αυτός «Υπήρξε Μεγαλομάρτυρας... Το «Θαύμα» Αυτό, της θανατηφόρας «Γρίπης» Το διηγήθηκε στην «Γράφουσα» Μίαν από τις πέντε (5) Κόρες τής κ. Βασιλικής, η ονομαζόμενη, Κυρία Θάλεια Γραπάτσα... Που έζησε η ίδια το «Θαύμα» Αυτό, με τις Αδελφές της... Πως «σώθηκαν» Από την «λοιμώδη θανατηφόρα Γρίπη... Το (1918).
Έχω την Τύχη, να είμαι και Εγώ, δίπλα στην Χάρη του.. Ως παλιά, «Γειτονισσά του!!! Και Απολαμβάνω!!!
Όλες τις «Προστασίες, Τις Ευεργεσίες, και τις Χάρες του!!! Και Εύχομαι, Ολόψυχα, να Είναι, Ο Προστάτης, όλων
των «Ασθενούντων» Και να διαφυλάτει.!! «Ακαταπαύστως, με την Χάρη του, όσοι τον Επικαλούντε!!! Και να Παραμένει Άγρυπνος, Φρουρός... Στην «Λοιμώδη, Ασθένεια της «Γρίπης» Η θεία Πρόνοια, Επινόησε, να Προσφερθεί, Το «Θαύμα» Ναι, «Αυτό, ως Χαρμόσυνο, Χριστιανικό, Χαριστικό, «Φάρμακο..!!» Στον «Χριστιανικό λαό της
Πατρίδας μας..»

Ευχαριστώ


Υ.Γ. Με «Προσευχές – Παρακλήσεις, και Ικετεύσεις..»

Φωτογραφίες

   

Απόψεις