Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αντιπλημμυρικός σχεδιασμός: Από λόγια χορτάσαμε !

Αυτές τις ημέρες όλοι κάνουν διαπιστώσεις. Πρέπει να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευτεί η περιοχή, διαπιστώνουν οι βουλευτές στις ανακοινώσεις που δημοσιοποιούν. Χρειαζόμαστε αντιπλημμυρική προστασία, διαπιστώνουν και οι αιρετοί της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Η ίδια διαπίστωση και από τους μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει μάλιστα και μια δήλωση του προέδρου του ΤΕΕ Αν. Στερεάς Θανάση Λυκόπουλου. 

“Η μεγάλη πλέον συχνότητα των πλημμυρικών φαινομένων και στο Νόμο Φθιώτιδας, με μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και υποδομές, κανει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για τη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της έντασης των φαινομένων, την αλληλεπίδραση των έργων εθνικής σημασίας, τον ανθρώπινο παράγοντα. Αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία να οδηγηθούμε, με συστηματικό τρόπο, σε έργα και παρεμβάσεις για την προστασία του τόπου μας” σημειώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ. 

Ακούγοντας όλα αυτά όμως οι απλοί πολίτες που σήμερα είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται αναρωτιούνται:

Γιατί δεν υπήρξε αντιπλημμυρικός σχεδιασμός και γιατί δεν υλοποιήθηκαν τα έργα που θα προστάτευαν σε μεγάλο βαθμό την περιοχή;

Χρόνια ακούμε για την αντιπλημμυρική θωράκιση. 

Χρόνια ακούμε για τις μελέτες που ετοιμάζονται. 

Χρόνια παρακολουθούμε να γίνονται συσκέψεις επι συσκέψεων με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Χρόνια παρακολουθούμε να έρχονται κλιμάκια υπουργών και άλλων ιθυνόντων στην περιοχή για να διαπιστώσουν από κοντά τα προβλήματα. 

Στο τέλος όμως κάτι γίνεται και όλα μένουν στα λόγια.

Τα ουσιαστικά έργα απουσιάζουν.


Χρ. Α

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.