Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αξιέπαινη απόφαση : Η Αταλάντη τιμά 2 καθηγήτριες

•  Για πολλά χρόνια, το τμήμα της Εθνικής Οδού, γνωστό ως πέταλο του Μαλιακού, ήταν ο Μολώχ όπου χάθηκαν πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία. Καθημερινά, εκτός πολλών άλλων, ήταν το αναγκαίο δρομολόγιο για τους εκπαιδευτικούς, από την περιοχή Λαμίας, προς τη Λοκρίδα. 

Το έτος 1992 χάθηκαν και δύο καθηγήτριες, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, επιστρέφοντας από την Αταλάντη όπου υπηρετούσαν. Μετά από αίτηση του πατέρα της μίας εξ αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λοκρών, σε τακτική συνεδρίαση στις 16 Ιουνίου 2021, μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Ζεκεντέ, αποφάσισε ομόφωνα να ονομάσει μια οδό της Αταλάντης, σε ΟΔΟ ΜΠΟΝΙΑΚΟΥ-ΜΙΧΟΥ, τιμώντας την εκπαιδευτική κοινότητα και φυσικά τα πρόσωπα των αδικοχαμένων καθηγητριών Βασιλικής Μίχου και Μαρίας Μπονιάκου του Λυκείου Αταλάντης, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους, στην εκτέλεση του καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, η οδός αυτή είναι προέκταση της οδού Οδ. Ανδρούτσου και ορίζεται από την οδό Εθν. Αντιστάσεως έως τον Περιφερειακό.

Παράλληλα όμως, η απόφαση αυτή περιποιεί τιμή και στην τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου Λοκρών για την ευαισθησία, την απόδοση της οφειλόμενης τιμής και την ευγνωμοσύνη για τον αγώνα και την προσφορά των εκπαιδευτικών.


Κ.Α.Μ.