Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ευκαιρία είναι να επενδύσουμε στην υπογειοποίηση όλων των δικτύων !

Σύμφωνα με μια έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα είναι τελευταία στην ευρωπαϊκή κατάταξη με μόλις το 11% του δικτύου διανομής της ΔΕΗ να είναι υπόγειο, ενώ τα ποσοστά σε Ολλανδία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, ανέρχονται σε 100%, 87% και 86% αντίστοιχα.
Μετά από τα προβλήματα που δημιούργησε η "Μήδεια" με την πτώση δέντρων, είχαμε ως αποτέλεσμα την καταστροφή Δικτύων της ΔΕΗ και της Ύδρευσης.
Αποτέλεσμα την Διακοπή του Ρεύματος με συνέπεια χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση και τηλέφωνο και πολλά τρόφιμα να καταστραφούν.
Με αφορμή τα προβλήματα που προκάλεσε η Μήδεια στα δίκτυα, πολλοί επανέφεραν την πρόταση για υπογειοποίηση του Δικτύου της ΔΕΗ.
Επειδή όμως το “Ράβε - Ξήλωνε” είναι γνωστό στην Ελλάδα, εμείς από την πλευρά μας συμπληρώσαμε την πρόταση στο σημείωμα μας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα στο φύλλο της 24ης Φεβρουαρίου στη σελίδα 6.
Προτείναμε συμφωνώντας με την υπογειοποίηση των δικτύων να κατασκευαστεί στις πόλεις ένα κανάλι τέτοιου μεγέθους, αν είναι δυνατόν, που να μπορεί να δεχθεί και άλλα Δίκτυα παράλληλα, με την κατάλληλη διαρρύθμιση (π.χ. OΤΕ, Εταιρείας Κινητής/Σταθερής Τηλεφωνίας, Aέριο, Υδραυλικά συστήματα κλπ).
Έτσι ώστε στο μέλλον να αποφύγουμε ή να περιορίσουμε το "Ράβε - Ξήλωνε". Ας το σκεφτούν και ας το μελετήσουν οι αρμόδιοι.
Διότι το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στήθηκε τη δεκαετία του '50 και σύμφωνα με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές είναι από τα πλέον ευάλωτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απαιτούνται σοβαρές επενδύσεις για την θωράκιση του απέναντι στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής που μας... επισκέπτονται συχνά-πυκνά τα τελευταία χρόνια.
Ευκαιρία είναι να επενδύσουμε στην υπογειοποίηση όλων των δικτύων.


“Λ.Τ.”