Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιάννης Οικονόμου: Γιατί είμαι υποψήφιος

Η οικογένεια μου αλλά και η ενασχόληση μου με τα κοινά από την μαθητική μου ηλικία, διαμόρφωσαν το χαρακτήρα, την αξιακή μου συγκρότηση και το ήθος μου.
Έμαθα να αγωνίζομαι, να διεκδικώ, να δίνω τη μάχη των ιδεών. Έμαθα να κρίνομαι από το αποτέλεσμα της δουλειάς μου και να μετρώ την απήχηση των απόψεων μου, ψήφο ψήφο ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της γενιάς μου.

Μέσα από αυτή την ευθεία, κι όχι από παρακαμπτήριους παραδρόμους, κατάφερα να γνωρίσω, να συνεργαστώ και να αποκτήσω στενή σχέση με σημαντικούς ανθρώπους. Με σπουδαίους πολιτικούς που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στα δρώμενα της πολιτικής και της παράταξης μας.

Δοκιμάστηκα σε σημαντικές θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση. Αναμετρήθηκα με  πολλές από τις κακοδαιμονίες του κράτους και πέτυχα πολλά και ουσιαστικά πράγματα για τους πολίτες.

Όπως είμαι αυτόφωτος και αυτοδημιούργητος στη πολιτική, έτσι είμαι και στην επαγγελματική μου ζωή. Γνωρίζω πως λειτουργεί η αλύσιδα της πραγματικής οικονομίας, από τον πρωτογεννή τομέα μέχρι την αγορά του τελικού προϊόντος από τον καταναλωτή. Οι προμηθευτές, το κόστος, το κέρδος, η ζημιά, οι επιταγές, η μισθοδοσία, ο ανταγωνισμός, οι εξαγωγές, η ποιότητα, οι φόροι, οι επενδύσεις, το ρίσκο είναι για μένα  πραγματικότητα που αντιμετωπίζω καθημερινά.
Ζω από την δουλειά μου, για αυτό και μπορώ να ασχολούμαι με την πολιτική χωρίς εξαρτήσεις, έτσι όπως η συνείδηση μου ορίζει.

Είμαι εδώ στο τόπο μου με όλα όσα έμαθα και πέτυχα μέσα από τη δουλειά μου και τη διαδρομή μου στη πολιτική.

Είμαι εδώ στο τόπο μου, γιατί ξέρω ότι η αδράνεια, η αποχή, η απαξία το γύρισμα της πλάτης, είναι για τους επιτήδειους η χρυσή ευκαιρία για να λιγοστέυουν οι άνθρωποι που νοιάζονται, που ασχολούνται, που μπορούν να σηκώσουν ανάστημα.

Είμαι εδώ στο τόπο μου γιατί πιστεύω ότι για να γίνει η Ελλάδα καλύτερη θα πρέπει όλοι μας να γίνουμε καλύτεροι. Πρωτίστως όλων θα πρέπει να γίνουν καλύτεροι οι πολιτικοί, οι άνθρωποι δηλαδή που λαμβάνουν την εντολή να αλλάξουν τις ζωές μας.

Είμαι εδώ στο τόπο μου γιατί θέλω την Ελλάδα, θέλω τη Φθιώτιδα, θέλω τη ζωή που θέλουν όλοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούμε περισσότερα και αξίζουμε καλύτερα.

Είμαι εδώ στο τόπο μου για να διεκδικήσουμε αυτή τη ζωή μαζί.

Έφτασα ως εδώ με τις δικές μού δυνάμεις.

Για το επόμενο βήμα χρειάζομαι την υποστήριξη σου, θέλω την εμπιστοσύνη σου, ζητώ την ψήφο σου.

 

   

randomness