Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιάννης Σαρακιώτης: “Εφικτή η ανατροπή στις εθνικές εκλογές”

• Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι “ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεχάσει ποιοι τον έφεραν σε απόγνωση και έγραψαν «μαύρες σελίδες» στο βιβλίο της ελληνικής ιστορίας”

Εφικτή θεωρεί την ανατροπή των προγνωστικών και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Εθνικές Εκλογές, ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης. 

Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ολοι στον ΣΥΡΙΖΑ κάναμε εναν αγώνα για να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες και να αναδείξουμε όσα πετύχαμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια οταν κληθήκαμε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας υπό δύσκολες και αντίξοες συνθήκες σε κάθε τομέα πολιτικής.

“Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεχάσει ποιοι τον έφεραν σε απόγνωση και έγραψαν «μαύρες σελίδες» στο βιβλίο της ελληνικής ιστορίας” υποστηρίζει ο Γιάννης Σαρακιώτης.

Αναγνωρίζει ωστόσο οτι υπάρχει και απογοήτευση μιας και δεν επετεύχθησαν όλα όσα είχαν τεθεί ως στόχοι από την πλευρά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά πιστεύει ότι “στο τέλος θα αναγνωρισθεί η τεράστια προσπάθεια, που καταβλήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια”.

Η χώρα πλέον «πατά στα πόδια της» όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και όπως φαίνεται σε όλους τους δείκτες της οικονομίας. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ο κ. Σαρακιώτης, έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στην κοινωνία ό,τι της στέρησαν Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αυτό υλοποιεί με το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει.

Ο κ. Σαρακιώτης δεν παραλείπει να αναφερθεί στα βάρη, τα οποία κλήθηκε να σηκώσει η μεσαία τάξη κατά την περίοδο των μνημονίων: «Η μεσαία τάξη σήκωσε ένα πολύ βαρύ φορτίο τα προηγούμενα χρόνια και ολοι αναγνωρίζουν σήμερα οτι μετά το Σεπτέμβριο, λαμβάνονται μέτρα ανακούφισής της, με την κυβέρνηση να είναι απολύτως συνεπής προς τις δεσμεύσεις της».

Αν και νέος βουλευτής ο Γιάννης Σαρακιώτης, στα τέσσερα χρόνια της κοινοβουλευτικής του θητείας, κατάφερε μέσα από τις συνεχείς παρεμβάσεις του σε όλα τα επίπεδα άσκησης πολιτικής και λήψης αποφάσεων να αναδείξει τα προβλήματα του νομού και να διεκδικήσει λύσεις. Ο ίδιος εκτιμά ότι μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες του αποτέλεσε η προώθηση της μεγάλης επένδυσης στην περιοχή της Λοκρίδας, του γνωστού σχεδίου “Atalanti Hills”, η οποία έμενε ξεχασμένη στα συρτάρια των υπουργείων για πάνω από 10 χρόνια.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Σαρακιώτης σημαντικά βήματα έγιναν και στον τομέα των υποδομών, με την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας - Θεσσαλονίκης με ηλεκτροκίνηση, ένα έργο το οποίο αφορά άμεσα το Νομό Φθιώτιδας, καθώς οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις σχετίζονταν με την ολοκλήρωση της Σήραγγας του Καλλιδρόμου και της Γέφυρας της Εκκάρας.

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου τμήματος (Λαμία - Δομοκός) του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου Ε65, έργο το οποίο παρέμενε για πολλά χρόνια ημιτελές εξαιτίας της ανικανότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αποτελεσματική ηταν η παρεμβασή του για την ένταξη στον εθνικό κατάλογο της ελιάς «Καλαμών» παραγωγής Φθιώτιδας, ένα πάγιο αίτημα των ελαιοπαραγωγών της περιοχής, καθώς μέσω αυτής της διαδικασίας προστατεύθηκε το πλέον εξαγώγιμο αγροτικό προϊόν του νομού.

Όμως, τα παραπάνω ενδεικτικά παραδείγματα δε σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ακόμη προβλήματα και εκκρεμότητες. Σύμφωνα με τον βουλευτή για την επόμενη περίοδο στις προτεραιότητες είναι η αξιοποίηση των πολλών ιαματικών πηγών της Φθιώτιδας, “μια προσπάθεια που δεν έχει τελεσφορήσει παρά τις εκκλήσεις όλων μας προς το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο μεταβιβάστηκαν πριν από αρκετά χρόνια”.

Η Φθιώτιδα, επισημαίνει ο Γιάννης Σαρακιώτης, παρουσιάζει όλες τις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών και λείπουν μόνο οι επενδύσεις. Γι' αυτό είναι απόλυτα ικανοποιημένος, που η επένδυση του Atalanti Hills, προϋπολογισμού 1,5 δις ευρώ, προχώρησε και πλέον αναμένουμε τις... μπουλντόζες!

Επίσης η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση “Κέντρου Πολιτιστικών Δράσεων” και η ολοκλήρωση του παραλιακού μετώπου στον Άγιο Κωνσταντίνο θα συμβάλουν καθοριστικά, πιστεύει ο κ. Σαρακιώτης στην αναδιαμόρφωση στην αλλαγή σελίδας για την ευρύτερη περιοχή.

“Δεν μπορούμε επίσης να κλείσουμε τα μάτια ενώπιον των αδικιών, οι οποίες αποκαταστάθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να μη μνημονεύσουμε τους εργαζόμενους στο "Βοήθεια στο Σπίτι" για τους οποίους η διαχρονική ομηρία έλαβε τέλος. Γνωρίζουμε όλοι την τεράστια σημασία του έργου τους ειδικά στη Φθιώτιδα, η οποία έχει πολλές απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές”.

 

 

   

randomness