Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Το γοργόν και χάριν έχει» ή' «όποιος βιάζεται σκοντάφτει;»

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τού Δήμου Λαμιέων, να δημοπρατηθεί το Τουριστικό Περίπτερο τού Αγίου Λουκά, στις 12 Μαρτίου, γεννά εύλογα ερωτήματα. Διότι η ταχύτητα και οι διαδικασίες που επιλέχτηκαν για την επίτευξη του σκοπού δεν είναι οι συνήθεις.

Σε επικοινωνία που είχαμε με Δημοτικούς Συμβούλους τής Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης, μάς έδωσαν κάποια πληροφόρηση, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως είναι ικανοποιητική.

Υπάρχουν κάποια σημεία κενά ή σκοτεινά που πρέπει να διευκρινιστούν, να φωτιστούν.

Γιατί τόση βιασύνη; Για τον χρόνο δημοπράτησης, όταν έχουμε πριν μια αποτυχημένη Συμφωνία, ένα «διαζύγιο» και περιμένουμε απόφαση Δικαστηρίου, για να κλείσει η ιστορία; Καλόν θα ήταν να έχουμε περιθώρια χρόνου, για να μπορούμε να κάνουμε μια καλή νέα Συμφωνία. Κατανοούμε από την άλλη πλευρά ότι ο Δήμαρχος ενδιαφέρεται να λειτουργήσει το περίπτερο όσο το δυνατόν νωρίτερα, εξ άλλου το έχει δηλώσει.

Μάθαμε ότι υπάρχει κάποια «Μελέτη» από την Τεχνική Υπηρεσία τού Δήμου για την αποκατάσταση των φθορών τού κτηρίου, αλλά η μελέτη δεν είναι ξεκάθαρη για την μορφή Λειτουργίας τού καταστήματος ως χώρος, αν θα παραμείνει διαιρημένος ή θα γίνει ενιαίος ο χώρος, όπως παλιά με κάποια μετακινούμενα διαχωριστικά;  Με το πρόσθετο κτίσμα τί θα γίνει, θα παραμείνει ή θα φύγει; Επίσης πρέπει να γίνουν έργα βελτίωσης του αύλιου χώρου τού καταστήματος, σιντριβάνια, φωτισμός, παιδότοπος, όπως και ολόκληρου τού Πάρκου τού Αγ. Λουκά.

Όλα αυτά όμως πρέπει να γίνουν αντικείμενο διαλόγου και μελέτης για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Κύριε Δήμαρχε, δεν είναι κακό να πάει το θέμα δέκα ημέρες παραπίσω, για να πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό το περίπτερο είχε γίνει πριν 40 χρόνια περίπου, για να αντικαταστήσει το παλαιότερο και κόστισε ακριβά για την εποχή του, για να έχουν η Λαμία και οι Λαμιώτες, μια καλή εναλλακτική πρόταση για την έξοδό τους και για κοινωνικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις, δυστυχώς όμως στην πορεία παρεξέκλινε του οικονομικού στόχου με αποτέλεσμα και η παροχή υπηρεσιών δεν ήταν η αναμενόμενη και έτσι δόθηκε σε ιδιώτη.

Αυτό ως Λαμιώτες δεν μας πειράζει, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ο ιδιώτης επιχειρηματίας να μας προσφέρει καλές υπηρεσίες και σε λογικές τιμές, δηλαδή ένα αρμονικό πλαίσιο ανάπλασης και λειτουργίας που ως αποτέλεσμα θα ικανοποιεί όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ο Λαός μας στην πορεία των αιώνων με τις ρήσεις του έχει περιγράψει τα αναγκαία για την συμπεριφορά των ανθρώπων όπως «το γοργόν και χάριν έχει» και «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

Η χρυσή τομή λοιπόν, αυτών των δύο επιλογών ίσως μας οδηγήσει στον σωστό δρόμο για να επιτύχουμε τον σκοπό μας, κύριε Δήμαρχε.

Σπύρος Αλ. Ρίζος


   

randomness