Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Λαμία, 10/09/2019

Με αφορμή τη συμπλήρωση 37 χρόνων ζωής της έγκριτης εφημερίδας «ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», υπό τη διεύθυνση των αδελφών Δημήτρη και Σπύρου Ρίζου, θέλω να ευχηθώ ολόψυχα σε εσάς και σε όλους τους άξιους συνεργάτες σας, υγεία ατομική και οικογενειακή, ψυχική δύναμη, αντοχή και κάθε επιτυχία στο δύσκολο δρόμο της αντικειμενικής ενημέρωσης. Επίσης δεχτείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια και «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ», για τη μακροβιότερη εκδοτική διαδρομή στα χρόνια της μεταπολίτευσης στο νομό μας.
Ζούμε σε μια εποχή, που η έντυπη δημοσιογραφία και κυρίως ο επαρχιακός τύπος δοκιμάζεται, κυρίως οικονομικά, αλλά και από σχεδιασμούς περιορισμού της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης, εσείς συνεχίζετε την τεράστια προσφορά σας στην αντικειμενική ενημέρωση.
Ο τύπος ανεπίσημα έχει αναγνωριστεί η «τέταρτη εξουσία». Αποτελεί βασικό όργανο της κοινής γνώμης, φέρνει στη δημοσιότητα γνώμες και απόψεις για ποικίλα κοινωνικοπολιτικά θέματα. Στις στήλες του υπάρχει ανοικτός διάλογος, ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αντιπαράθεση θέσεων και επιχειρημάτων. Ενθαρρύνει, ενισχύει τους ελευθερόφρονες και τίμιους υπαλλήλους, πολιτικούς, επιστήμονες κ.λπ.
Ο επαρχιακός τύπος δεν υπηρετεί σκοπιμότητες, είναι υπηρέτης της αλήθειας, γι’ αυτό στα φύλλα του βρίσκουμε μεγάλες αλήθειες. Οι καθημερινοί αναγνώστες και οι συνδρομητές της εφημερίδας σας, είναι αυτοί που σας κρίνουν.
Ακολουθήστε την ίδια γραμμή πλεύσης στην αντικειμενική ενημέρωση.
Όπως σχεδόν κάθε πράγμα, έτσι και ο τύπος έχει τη σκοτεινή πλευρά του. Δεν είναι εύκολη, ειδικά στην εποχή μας, εποχή οργανωμένων συμφερόντων, η άσκηση του δημοσιογραφικού έργου.
Ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι σταυροφόρος της αλήθειας.
Μακριά από τον κιτρινισμό και τη σκανδαλοθηρία που δε συμβιβάζονται με το δικό σας ήθος!
Με ειλικρινή  αισθήματα
Χρήστος Δελημπούρας
τ. Σχολικός Σύμβουλος – Προϊστάμενος Π.Ε.

   

Απόψεις

Ο ποδοσφαιριστής Μανέ, ο αστέρας της Λίβερπουλ από τη Σενεγάλη (ο οποίος βγάζει περίπου 10,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), έδωσε στον κόσμο ένα μάθημα φιλότιμου,...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness