Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Οι ψηφιακές τεχνολογίες μετασχηματίζουν τη δημόσια διοίκηση»

Γράφει η Μπερτσιμά Ιωάννα, Πολιτική-Διοικητική Επιστήμονας

«Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία τής Πληροφορίας. Η διευκόλυνση τής πρόσβασης στις πληροφορίες  που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση τού Κράτους». (Σύνταγμα της Ελλάδας)

 

 

Από πολλούς εκφράζεται η άποψη πως η δημόσια διοίκηση συγκρινόμενη με τα επιτεύγματα και τις καλές πρακτικές του ιδιωτικού τομέα προβάλει ως φτωχός συγγενής, που επαιτεί βοήθεια, ενώ δεν προσφέρει τα αναμενόμενα και λειτουργεί σε βάρος των παραγωγικών τομέων της οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών. Κατά την περίοδο μάλιστα της οικονομικής κρίσης θεωρήθηκε υπαίτια για τις οικονομικές δυσχέρειες και επωμίσθηκε το βάρος όλων των δεινών της χώρας μας.
Για την παροχή ευέλικτων, ταχέων και αποτελεσματικών υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις συνεχείς οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές, ιδίως στους τομείς της εξυπηρέτησης του πολίτη και διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας, απαιτείται η βέλτιστη και μέγιστη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας στο φύλλο της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου.

 

 

    

randomness