Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στη Χαλκίδα υπέγραψαν σύμβαση, αλλά στη Λαμία τα πράγματα στην ιστορική Δημοτική Αγορά της πόλης εξελίσσονται διαφορετικά!

Ένα εμβληματικό έργο για την πόλη της Χαλκίδας, η πλήρης αποκατάσταση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς, όπως πληροφορούμαστε αρχίζει να υλοποιείται με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Χαλκιδέων.

Η υπογραφή της σύμβασης, προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων  Έλενα Βάκα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη. 

Δυστυχώς στη Φθιώτιδα τα πράγματα στην ιστορική δημοτική αγορά της Λαμίας εξελίσσονται διαφορετικά. Ένα έργο που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στα χρόνια της Δημαρχίας του Γιώργου Κοτρωνιά, έμπλεξε στη συνέχεια στις ενστάσεις και στα δικαστήρια, η εταιρεία που είχε δώσει την καλύτερη προσφορά εκδιώχθηκε στην κυριολεξία για λόγους που δεν έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις και σήμερα έχει εγκαταλειφθεί στις νεοελληνικές καλένδες.

Ο χώρος σήμερα χρησιμοποιείται ως υπαίθριο πάρκινγκ αυτοκινήτων, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης.

Θυμίζουμε ότι μια ανάλογη τύχη είχε και το σχέδιο του πρώην Δημάρχου Γιώργου Ντελή την δεκαετία του '90 για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ στην Πλατεία Πάρκου. Είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες τότε για να μην γίνει το έργο γιατί σύμφωνα με το “ακαταμάχητο” επιχείρημα των διαφωνούντων “θα καταστρεφόταν η Λαμία”. Και για να πάμε λίγα χρόνια πιο πίσω ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν και για την κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης επί εποχής Παπαδήμα.

Να είναι καλά οι άνθρωποι που αντέδρασαν τότε και μας έσωσαν από κάποιους. ..ανήσυχους τύπους (Δημάρχους ), που ήθελαν να βλέπουν λίγο πιο μπροστά από την εποχή τους. Οραματίζονταν μια άλλη Λαμία πιο σύγχρονη και περισσότερο ευρωπαϊκή και αυτό ήταν το λάθος τους!

Χρ. Α

    

Αθλητικά

randomness