Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η ντρίμπλα του Αλέξη!

Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο όλα είναι σχετικά.

Για παράδειγμα, στην εποχή του κορονοϊού τα παιχνίδια δεν αναβάλλονται μόνο εξαιτίας διαπίστωσης κρουσμάτων μεταξύ ποδοσφαιριστών, αλλά και γιατί ο πρόεδρος μιας ΠΑΕ δεν φρόντισε να τακτοποιήσει έγκαιρα τις οφειλές του έναντι της ΕΠΟ για τις μεταγραφές κάποιων ποδοσφαιριστών.

Είναι γνωστό ότι το ματς της Λαμίας με τη Λάρισα για το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκας δεν έγινε το Σάββατο, όπως είχε προγραμματιστεί.

Άγνωστο όμως παραμένει το πότε θα διεξαχθεί, αφού ακόμη και σήμερα και ενώ έχουν μεσολαβήσει τρεις ημέρες από την απόφαση της αναβολής, δεν είναι ξεκάθαρο αν το παιχνίδι αναβλήθηκε υπαιτιότητα της φιλοξενούμενης ομάδας ή υπαιτιότητα του διαιτητή της αναμέτρησης.

Επί της ουσίας η μεν Λαμία ισχυρίζεται πως από τη στιγμή που η αναμέτρηση δεν έγινε με υπαιτιότητα της ΑΕΛ, όπως αναφέρει το φύλλο αγώνος, τότε θα πρέπει να της κατακυρωθεί και να πάρει τους τρείς πολύτιμους βαθμούς, οι δε της Λάρισας πως κακώς δεν διεξήχθη, αφού έπρεπε να γίνει και ύστερα να υπάρξουν οι όποιες ενστάσεις.

Ισχυρίζονται μάλιστα, οι παράγοντες της Λάρισας, ότι εκείνοι είπαν να γίνει το παιχνίδι αλλά ο διαιτητής από μόνος του και χωρίς λόγο πήρε την πρωτοβουλία να μην το αρχίσει.

Κάπου εκεί ανάμεσα ενδεχομένως να κρύβεται και ο πραγματικός λόγος που δεν έγινε το παιχνίδι, για να μην πούμε για την ΕΠΟ, η οποία έτρεχε Σαββατιάτικα και καταϊδρωμένη να ενημερώσει 2,5 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα για την απόφαση της Ομοσπονδίας.

Εμείς, από τα λίγα που γνωρίζουμε, θεωρούμε ότι ο ισχυρισμός των παραγόντων της Λάρισας ότι “εμείς θέλαμε να παίξουμε και ας γινόταν μετά οι ενστάσεις”, δεν μας ακούγεται και τόσο ισχυρός και μάλλον εκεί έγινε (έξυπνη, δεν λέω), η ντρίμπλα του Αλέξη !

Αν η Λάρισα έπαιζε το παιχνίδι χωρίς 9 ή 10 βασικούς ποδοσφαιριστές της που δεν μπορούσαν να αγωνιστούν, θα έχανε κατά πάσα πιθανότητα το παιχνίδι στο γήπεδο.

Αν ο αγώνας γινόταν με δηλωμένους στην αρχική ενδεκάδα τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους υπήρξε πρόβλημα, θα κινδύνευε να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά, στις ενστάσεις που θα ακολουθούσαν.

Υποψιάζομαι ότι ο Αλέξης προτίμησε να παίξει στο “γήπεδο” που γνωρίζει ο ίδιος καλά, στα δικαστήρια δηλαδή και αυτό θα φανεί από την εξέλιξη της υπόθεσης !

Δεν αποκλείεται να τελειώσει το πρωτάθλημα και εμείς ακόμα να συζητάμε στα δικαστήρια τα άρθρα 17 και 18.


Χρ. Α