Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το ανήκουστον των φρεγατών

Χρονογράφημα του συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ

Ενίοτε οι  πολιτικοί παρουσιάζουν σχιζοφρενικές τάσεις και δημιουργούν ψυχιατρικές εντάσεις. Έγινε πολύ κουβέντα εκ μέρους της Κυβέρνησης για την αγορά δύο πολεμικών Γαλλικών φρεγατών αξίας τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ με παράλληλη βαθειά ικανοποίηση των εκεί κατασκευαστριών εταιρειών. Βέβαια μπορούμε και να μην τις παραγγείλουμε και με τα λεφτά αυτά να αυξήσουμε τις συντάξεις των ηρώων συνταξιούχων του δημοσίου τομέα προς μεγάλη και πάλι χαρά των Τούρκων ναυάρχων και υπαξιωματικών. Τελικά σκεφτήκαμε αυτή την φορά υπέρ εκείνων των ανθρώπων που τα μάλα προσέφεραν και στις εταιρείες αφύπνισης και στις εταιρείες παραγωγής ζύμης μπουγάτσας και τυρόψωμου. Δεν μπορώ να αποκρύψω την τάση αυτή για την καταβροχθίση υπερμεγεθών ποσοτήτων από τους άνδρες και τις γυναίκες του δημοσίου τομέως και την κατάποση ολόκληρων τάνκερς από αγνό τσίπουρο και εκλεκτό ούζο. Δεν αναφέρω τις μπύρες προκειμένου να μην νομισθεί ότι τις ώρες εργασίας μόνον έπιναν, είναι γεγονός πως  έτρωγαν κιόλας.  Το σωστό και δίκαιο να λέγεται, πείνα και δίψα ήταν παράλληλες αποδείξεις της καλής υγείας των Δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θέλουμε κανέναν να αδικήσουμε.

Σε κάποια στιγμή έρχεται το ανάλγητο και αιμοβόρο κράτος και κάνει κρατήσεις επί των δικαιοτάτων συντάξεων και εφάπαξ. Πράξις προκλητική και τερατώδης. Επί τέλους όμως κάποιοι σώφρονες σκέφτηκαν να επιστρέψουν τα κλαπέντα. Βγαίνει την ίδια στιγμή ένας Υπουργάκος και ισχυρίζεται πως τα κλαπέντα δεν μπορούν να επιστραφούν διότι θα αγοράσουμε φρεγάτες για να αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους.  Ωιμέ και τρις αλί οι δύσμοιροι συνταξιούχοι, πάλι αυτοί θα τις πληρώσουν τις φρεγάτες! Ας το φωνάξουμε, είναι άδικο, όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι την πληρώνουν την νύφη. Μα γιατί δεν βάζουν να την πληρώσουν οι βιομήχανοι? Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Μέγας οικονομολόγος Ανδρέας τους κατήργησε. Κλείσαν τα εργοστάσια των άθλιων βιομηχάνων και τώρα πάει-πάει και δεν γυρίζει πιά. Αλλά εδώ που τα λέμε δεν χρειαζόμαστε φρεγάτες. Είμαστε βέβαιοι ότι οι γείτονες εμφορούνται από αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης όπως είχαμε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και επί τετρακόσια ολόκληρα χρόνια. Ακόμη και αν φθάσουν τα καράβια τους στην Στυλίδα και τα Άβδηρα δεν θα επιτύχουν τίποτα το σπουδαίο αφού εμείς θα αποτραβηχτούμε στο Καρπενήσι και στον Εχίνο. Θα περάσουν τετρακόσια χρόνια και αμέσως θα τα ξαναπάρουμε όπως μας έχει διαβεβαιώσει και ο εκλεκτός διανοητής Κ. Ζουράρις. Όπως ακριβώς θα γίνει και με την Κωνσταντινούπολη. Δεν διαφαίνεται επί του παρόντος καμμία ανησυχία. Κοιμηθείτε. Όποιον πιάσω να ξυπνήσει θα του ρίξω υπνωτικό να ξανακοιμηθεί.

Τα λεφτά θα δοθούν στους Συνταξιούχους του Δημοσίου, και αν δεν υπάρχουν τα λεφτά , θα βγεί παγανιά η εφορία και θα συντρίψει τους ανάλγητους εμπόρους. Όσους βρεί, διότι πρόγραμμά μας είναι μετά τους βιομηχάνους να εξαϋλώσουμε και το εμπόριο.  Κλείσιμο των όλων των καταστημάτων και Super Markets . Παντού λουκέτο.  Όλοι ίσοι, όλοι βούρ μέσα στο δημόσιο. Με τις άδειές μας, τα επικουρικά μας, τα δώρα μας και τα γλαφυρά εφ άπαξ. Αν θέλουμε τα κάνουμε και τρίπαξ, στο χέρι μας είναι.

Τώρα αν οι Τούρκοι φτάσουν να χτυπήσουν μέχρι την Πρέβεζα και πάλι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την παράνομη επιθετικότητα. Φεύγουμε για δουλειά στην Δανία, άντε να μας βρεί το Τουρκικό πυροβολικό στην Κοπεγχάγη! Χα χα. Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια δοκιμάζουμε αυτή την μέθοδο της μετανάστευσης χιλιάδων νέων από την Σουηδία μέχρι την Σαουδική Αραβία, κι άσε τους Τούρκους μετά να τους τρώει το λιοπύρι στις καλλιέργειες του Θεσσαλικού κάμπου. Γι αυτό σας λέω, μην ανησυχείτε καθόλου, τα λεφτά πρέπει να πάνε στα χέρια των αδικημένων Δημ. Υπαλλήλων.  

Καλόν παράδεισο.

Φοίβος Ιωσήφ

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness