Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Άντε τώρα να ξεχωρίσεις το Σύνταγμα από το Κυριακοχώρι !

• Μηχανήματα από τη Φθιώτιδα έστειλε ο Καρακάντζας για να αποχιονίσουν την Αθήνα


Όσο καλή γεωγραφία να ξέρει κανείς, έρχεται η “Μήδεια” και σε πιάνει αδιάβαστο. Σε ένα απέραντο λευκό σκηνικό είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το Κυριακοχώρι από την Λεωφόρο Κηφισίας, την πλατεία στη Μερκάδα και το Καρπενήσι από την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.  

Ήρθε η Μήδεια και χάσαμε τον προσανατολισμό μας!

Υπερβολές θα πουν κάποιοι. Μπορεί, αλλά βλέποντας τις εικόνες της κακοκαιρίας από το κέντρο της πρωτεύουσας την Αθήνα, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια ορεινή περιοχή που έχει αποκλειστεί από την επέλαση του Χιονιά. Για να μην πείτε πάλι ότι υπερβάλλω, θα μεταφέρω αυτούσια τα χθεσινά ρεπορτάζ για την κακοκαιρία στο κλεινόν άστυ από τα κεντρικά δελτία των τηλεοπτικών καναλιών.

“Στο σκοτάδι βρίσκονται από το πρωί πολλές περιοχές της Αττικής, λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια»”.

''Κατα την επέλαση της κακοκαιρίας καταγράφηκαν και διακοπές στην ύδρευση'', ''εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική'',  ''έκλεισε λόγω παγετού και χιονόστρωσης ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου'', χωρίς ρεύμα εχουν μείνει πολλές περιοχές στην Αττική '' . Μετά απ'ολα αυτά γεννιούνται εύλογα απορίες . Ηταν τόσο σφοδρό το κύμα κακοκαιρίας που επληξε τη χώρα ή μήπως ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας στην πρωτεύουσα δεν ηταν τόσο καλά προετοιμασμένος . Δεν σας κρύβουμε οτι εμείς βλέποντας τις εικόνες κατακλυσμού στην Αθήνα με το χιόνι να σκεπάζει και την Πλατεία Συντάγματος , εναν αιφνιδιασμό τον νοιώσαμε , καθώς γνωρίζαμε οτι ο Δήμαρχος Αθηναίων είναι ''ο λοκατζής του χιονιά '' , καθώς εχει θητεύσει ως Δήμαρχος στην ορεινή Ευρυτανία και εχει ξεχιονίσει ράχες και ραχούλες τα προηγούμενα χρόνια . Αν μη τι αλλο ξέρει απο χιόνια . Εφτιαξε μάλιστα και θερμαινόμενα πεζοδρόμια γι'αυτές τις εκτακτες καταστάσεις .

Επομένως , είναι να μην απορεί κανείς , οταν βλέπει το δρόμο ανοιχτό στη Ράχη Τυμφρηστού  και την Αθήνα να βασανίζεται απο τη σφοδρή χιονόπτωση  ; Και δεν απορούμε μόνο εμείς . Είμαστε σίγουροι οτι την ιδια απορία θα εχουν ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο Περιφερειάρχης Αττικής . Διότι τόσο χιόνι είχαν να δούν οι Αθηναίοι απο το 2002.

Με το θεό ομως δεν μπορεί να τα βάλει κανένας . Αλλά γι'αυτές τις δύσκολες αποστολές , η λύση είναι μια και μοναδική .

Φωνάζεις τον Καρακάντζα και ξεμπερδεύεις !  Δεν αναχώρησαν τυχαία χθες μηχανήματα της περιφέρειας  για την Αθήνα προκειμένου να βοηθήσουν στην κακοκαιρία και στον αποχιονισμό των δρόμων.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας «η Αθήνα δεν ήταν προετοιμασμένη με μηχανήματα για τέτοια κακοκαιρία και χρειάζεται βοήθεια ενώ ακόμη πολλά από τα μηχανήματα αντιμετώπισαν προβλήματα στην κυκλοφορία αφού οι δρόμοι είναι μικροί.» 

                                                                                                                                         Χρ. Α