Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ι. Κούρτοβικ : “Άραγε μπορεί το Πρωτοδικείο της Λαμίας να πάρει το θάρρος να δώσει λύση στην κρίση που δημιούργησε η πολιτική αδιαλλαξία;”

“Μας καλούν να απευθυνθούμε στα δικαστήρια, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι δυνατό γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και φρόντισαν να μην είναι δυνατό να γίνει”, αναφέρει η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πως ψεύδεται εκ νέου η γεν. γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, υποστηρίζει η συνήγορος του Δημ. Κουφοντίνα (53 μέρες απεργίας πείνας και 7 μέρες απεργίας δίψας) η οποία με νεότερη μακροσκελή ανακοίνωσή της αναφέρει πως “ολόκληρη η πολιτειακή εξουσία έχει επιδοθεί σε μία οργανωμένη επίθεση με «σκονάκια» προετοιμασίας (πως αλλιώς όλοι, βουλευτές, αντιπρόεδροι, πρωθυπουργός και συγγενείς θυμάτων εμφανίζονται να έχουν γνώση των δικαστικών ενεργειών ενός κρατούμενου;) και προσπαθούν να πλήξουν τον απεργό, διαστρέφοντας την ουσία των αιτιών της ακραίας διαμαρτυρίας του”..

Μάλιστα επισυνάπτει και την απόφαση που κοινοποιήθηκε στον εντολέα της και αναφέρει: “Μας καλούν να απευθυνθούμε στα δικαστήρια, ενώ γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι δυνατό γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και φρόντισαν να μην είναι δυνατό να γίνει.  Προσπαθούν να πείσουν ότι ένα μικρό τοπικό πρωτοδικείο μπορεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι σε μία απόφαση της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, που η δηλητηριώδης ρητορική έχει καταστήσει πρώτο θέμα στις ειδήσεις”. Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Απευθυνθήκαμε σε ανώτατους δικαστικούς και πολιτειακούς θεσμούς και σήκωσαν τα χέρια. Άραγε μπορεί το Πρωτοδικείο της Λαμίας να πάρει το θάρρος να δώσει λύση στην κρίση που δημιούργησε η πολιτική αδιαλλαξία;”

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Τετάρτης 3 Μαρτίου.

 

 

    

randomness