Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ένας χρόνος “NOBACCO” στη Λαμία!

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο «ήρθε για να μείνει», καθώς η δυναμική πορεία του στην αγορά αποδεικνύει πως έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του κοινού ως μία «καθημερινή συνήθεια απόλαυσης».

Προσφέροντας πληθώρα συσκευών, υγρών αναπλήρωσης και νικοτίνης το ηλεκτρονικό τσιγάρο έφερε την επανάσταση στο κάπνισμα (ή πιο σωστά στο άτμισμα, όπως έχει επικρατήσει ως δόκιμος όρος), γεγονός που το ανέδειξε γρήγορα σε δημοφιλές trend και στη χώρα μας.

Οι αρχικές ενστάσεις όσων έσπευδαν να προειδοποιήσουν για τις πιθανές άγνωστες ανεπιθύμητες επιδράσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στον ανθρώπινο οργανισμό, γρήγορα ξέφτισαν αφήνοντας την... ετυμηγορία στους καπνιστές που δοκίμασαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο και διαπίστωσαν πόσο ευχάριστη εμπειρία είναι το άτμισμα.

Με βάση πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, το άτμισμα έχει κερδίσει μεγάλη μερίδα Ελλήνων. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 5% του πληθυσμού χρησιμοποιεί σήμερα ηλεκτρονικό τσιγάρο, που αντιστοιχεί σε περίπου 154.000 ατμιστές (για το Νομό Αττικής). Το 98,3% αυτών είναι πρώην και νυν καπνιστές, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το 62,2% δηλώνουν ότι έχουν διακόψει το κάπνισμα, καταγράφοντας έτσι το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δε, παρουσιάζουν σχετικές μελέτες που υποστηρίζουν πως οι καπνιστές που είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο διακόπτουν πιο εύκολα το κάπνισμα.

Από αυτή την πορεία προς την επιτυχία, δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα. Η αμιγώς ελληνική εταιρεία NOBACCOδιατηρεί εδώ και δέκα χρόνια τον τίτλο της κορυφαίας εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικού τσιγάρου, προσφέροντας με συνέπεια και αμεσότητα προς τον καταναλωτή προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Πίσω στο 2008, η νεοσύστατη NOBACCOξεχώρισε με τη νέα - για τα δεδομένα της εποχής - συνήθεια του ατμίσματος. Καταγράφοντας τα πρώτα ελπιδοφόρα δείγματα για τα οφέλη που έχει η αντικατάσταση του καπνίσματος με το άτμισμα, κατάφερε σταδιακά να κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα.

Το 2014 εμπνεύστηκε και έθεσε σε εφαρμογή το AquariusProject σε συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έκτοτε συνεχίζει τη συστηματική έρευνα και ανάπτυξη των προϊόντων της, ανταποκρινόμενη στην πάγια δέσμευσή της για εγγυημένη ποιότητα και ασφάλεια.

Ένας χρόνος “NOBACCO” στη Λαμία!

Με ένα δίκτυο 70 καταστημάτων και με περισσότερα από 320 σημεία πώλησης και εξυπηρέτησης σε όλη την χώρα, η “NOBACCO” είναι η κορυφαία ελληνική εταιρεία προϊόντων ατμίσματος στην Ελλάδα.

Στην πόλη της Λαμίας, το κατάστημα του Κώστα Καρανάσιου στη διασταύρωση των οδών Διάκου 8 & Αινιάνων κλείνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει με έναν μεγάλο διαγωνισμό!

Με αφορμή την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Μαρτίου, ανήμερα των γενεθλίων του καταστήματος, συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, Κώστα Καρανάσιο, ο οποίος μας ενημέρωσε για όλα τα νέα δεδομένα γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το άτμισμα:

  • Ανατρέχοντας στο κοντινό παρελθόν, θυμόμαστε την αρχική δυσπιστία με την οποία υποδέχτηκε η πλειοψηφία των καπνιστών το άτμισμα. Πλέον θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί τη Νο1 επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους βάζοντας... «άρωμα και γεύση»;

Αναμφισβήτητα το άτμισμα αποτέλεσε στόχο έντονης παραφιλολογίας, όπως κάθε καινούριο προϊόν που έρχεται να «αλλάξει» τις καθημερινές μας συνήθειες. Και μέχρι ένα σημείο ήταν λογικό. Τώρα, μετά από χρόνια επιστημονικών ερευνών κι αφού τα αποτελέσματα είναι εμφανή στους ατμιστές, όλο αυτό έχει κοπάσει και το προϊόν έχει καθιερωθεί στην αγορά, αλλά και στην συνείδηση των καταναλωτών. Ειδικά με τις καινούριες συσκευές, αλλά και με το πλήθος των επιλογών ανάμεσα σε ενενήντα και πλέον γεύσεις που η Nobacco διαθέτει, το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται πλέον πέρα από ένα υψηλής ποιότητας gadget, ένα προϊόν απόλαυσης.

  • Σε ποιους απευθύνονται τα προϊόντα της “Nobacco”;

Η Nobacco βρίσκεται ήδη δέκα χρόνια στην Ελληνική αγορά, σεβόμενη την επιθυμία των καταναλωτών της για ποιοτικά και ταυτόχρονα προσιτά προϊόντα. Γι’ αυτό και η γκάμα της ποικίλει, ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες του κάθε ενός ξεχωριστά. Στόχος μας είναι κάθε πελάτης να φεύγει από εμάς ευχαριστημένος, γιατί το προϊόν που αγόρασε ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες. Όσον αφορά το ατμιστικό κοινό, η εταιρεία μας διαθέτει γκάμα συσκευών που μπορούν να καλύψουν από νεοεισαχθέντες στον χώρο, μέχρι πολύ έμπειρους ατμιστές. Είναι βέβαια σαφές πως τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου απευθύνονται μόνο σε ενήλικους καπνιστές.

  • Ερευνητές υποστηρίζουν πως όσοι επιτυγχάνουν να αντικαταστήσουν πλήρως το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων με το άτμισμα, μειώνουν σημαντικά την έκθεσή τους στα επιβλαβή χημικά που βρίσκονται στον καπνό. Πρακτικά αυτό τι σημαίνει για έναν καπνιστή;

Πράγματι, οι μελέτες αποδεικνύουν ότι η αντικατάσταση του συμβατικού τσιγάρου με το ηλεκτρονικό έχουν σαν αποτέλεσμα, από τους πρώτους κιόλας μήνες χρήσης του, την βελτίωσή της ποιότητας ζωής του ατμιστή.

  • Ο κύριος ερευνητής της πρώτης μεγάλης πληθυσμιακής μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο Νομό Αττικής, Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, δήλωσε πως «η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ατμιστών παγκοσμίως που έχουν διακόψει το κάπνισμα». Πώς έχει συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή η “Nobacco”;

Το όραμα της NOBACCO, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, είναι να συμβάλλει με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στην μείωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος και στη διάδοση του ατμίσματος, ως υπεύθυνου και καλύτερου τρόπου ζωής για όσους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν την εξάρτηση από την νικοτίνη. Φέτος η εταιρεία κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας και είναι γεγονός πως έχει επιτύχει να βοηθήσει πολλούς χιλιάδες πρώην καπνιστές να κάνουν αυτό το σημαντικό βήμα στη ζωή τους και να και να αφήσουν στο παρελθόν το παραδοσιακό κάπνισμα.

  • Η μελέτη του κ. Φαρσαλινού που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας δείχνει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο όχι μόνο δεν αποτελεί «προθάλαμο» τουκαπνίσματος αλλά, αντίθετα, συμβάλλει στη διακοπή του με αναμενόμενα σημαντικά οφέλη στην υγεία των καπνιστών. Θα μπορούσε δηλαδή το ηλεκτρονικό τσιγάρο να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος διακοπής του καπνίσματος;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν προωθείται ως μέθοδος διακοπής του καπνίσματος. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα εναλλακτικό προϊόν καπνίσματος το οποίο μπορεί να μειώσει ή ακόμη και να αντικαταστήσει εντελώς το κάπνισμα των παραδοσιακών τσιγάρων. Προηγμένες χώρες όσον αφορά την Προστασία της Δημόσιας Υγείας όπως η Αγγλία έχουν επίσημα ταχθεί υπέρ του ατμίσματος. Το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας μάλιστα συστήνει στα ιατρεία διακοπής του καπνίσματος να συμβουλεύουν όσους καπνιστές δεν επιτυγχάνουν να διακόψουν το κάπνισμα με τις συμβατικές μεθόδους να στραφούν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν», η οποία δημοσιεύθηκε στο “CirculationMagazine” ένα από τα κορυφαία και πιο έγκριτά επιστημονικά περιοδικά, μόλις ένα μήνα μετά την αντικατάσταση του καπνίσματος με ηλεκτρονικό τσιγάρο παρατηρήθηκε σημαντική μείωση της συστολικής πίεσης και του οξειδωτικό στρες, γεγονός που πιθανότατα οφείλεται στη μείωση του καπνίσματος  συμβατικών τσιγάρων.

Οι ερευνητές επιστήμονες συμπεραίνουν ότι με βάση τα ευρήματα της μελέτης το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα ιατρικά επιτηρούμενο πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος. 

  • Ποιά είναι τα σημεία υπεροχής της “Nobacco” έναντι των ανταγωνιστικών προϊόντων που κυκλοφορούν;

Για να ανακαλύψετε τα σημεία υπεροχής της NOBACCO, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε ένα κατάστημα της εταιρείας και να ζήσετε την εμπειρία εξυπηρέτησης NOBACCO.

Η υπεροχή της Νobacco συνίσταται αρχικά στον τρόπο εξυπηρέτησης των καταναλωτών της, καθώς αντιμετωπίζονται, όπως είπα και πριν, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες τους ανάγκες. Παράλληλα, οι συνεργασίες της εταιρείας με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την έρευνα και την ανάπτυξη υγρών αναπλήρωσης, αλλά και με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με σκοπό την διασφάλιση της Ποιότητας των προϊόντων NOBACCO, εξασφαλίζουν σε όλους τους πιστούς ατμιστές της ποιότητα προϊόντος και μοναδικές επιλογές απόλαυσης. 

 

Φωτογραφίες

    

randomness