Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ “ΟΙ ΜΟΥΡΙΕΣ” ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ

Από την άκρη του δρόμου δεσπόζουν οι σκιερές μουριές που «αγκαλιάζουν» περιμετρικά την αυλή του εστιατορίου. Πλησιάζοντας οι μελωδίες από τα τραγούδια και οι ζωηρές φωνές των επισκεπτών «σπάνε» την ησυχία του χωριού και θυμίζουν άλλες εποχές. Η μυρωδιά του φαγητού που ετοιμάζεται στη γάστρα, ξεχύνεται σε ολόκληρη τη γειτονιά, ενώ ανάμεσα στα πολύχρωμα λουλούδια ξεχωρίζουν πρόσωπα όλο χαμόγελο και χαρά. Βρισκόμαστε στις “Μουριές” στα Λουτρά Υπάτης!

Έχοντας εργαστεί ως σεφ επί σειρά ετών σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης στη νησιωτική Ελλάδα και όχι μόνο, την άνοιξη του 2013 ο Σπύρος Κορωνιώτης - με καταγωγή από το Πέραμα Αττικής - μαζί με τη σύζυγό του, Έφη Σκούρα που κατάγεται από τη Λαδικού Υπάτης, πήραν την απόφαση να αποκεντρωθούν από το «κλεινόν άστυ» και να μετακινηθούν στα Λουτρά Υπάτης. Επανεκκινώντας δυναμικά τις ζωές τους, ανακαινίσαν με κέφι, όρεξη και όραμα το χώρο όπου για περισσότερα από 40 χρόνια βρισκόταν η παλιά ταβέρνα-εστιατόριο του χωριού, δημιουργώντας τις “Μουριές”.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου και είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί για τσιπουράκια και μεζέδες. Το μεσημέρι σερβίρει μαγειρευτά και βέβαια, τα παραδοσιακά ψητά στη γάστρα ή τα κάρβουνα, για τα οποία φημίζεται η Ρούμελη. Μένει ανοικτά, για κρασί και καλό φαγητό μέχρι αργά το βράδυ.

Στις “Μουριές” η ποικιλία των πιάτων ανταποκρίνεται επάξια σε όλες τις γευστικές και οικονομικές απαιτήσεις. Ο Σπύρος Κορωνιώτης «παίζει στα δάχτυλα» την παραδοσιακή και τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και δημιουργεί πιάτα υψηλών γαστριμαργικών προδιαγραφών, με έμπνευση και φαντασία.

Η Κουζίνα προσαρμόζεται στα δεδομένα της κάθε εποχής με τις παραδοσιακές συνταγές να «φρεσκάρονται» από νότες υψηλής γαστρονομίας. Για τα υλικά φροντίζουν οι περιβολάρηδες της περιοχής. Στο μενού ξεχωρίζουν τα πιάτα με άγρια μανιτάρια που συλλέγονται από ειδικούς στη γύρω περιοχή.

Στη γάστρα ψήνονται καθημερινά πεντανόστιμα φαγητά, όπως γεμιστά, λευκό αρνάκι γιουβέτσι με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμαρικά, κόκκορας κρασάτος, μπακαλιάρος σκορδαλιά με καυτερή πιπεριά ή χόρτα (παραδοσιακή τοπική συνταγή), ρεβίθια και γίγαντες με το ολόγευστο αποτέλεσμα να μας κάνει να ανυπομονούμε. Επιβάλλεται να δοκιμάσετε αρνάκι κότσι, προβατίνα και κατσικάκι μαγειρεμένα αργά από νωρίς το πρωί, συνοδεύοντάς τα με ολόφρεσκες σαλάτες!

Οι πίτες φέρουν υπογραφή... Υπάτης, φτιαγμένες από γυναίκες του χωριού με χειροποίητο φύλλο, φρέσκα χόρτα και αγνό ελαιόλαδο. Μην παραλείψετε να γευτείτε παραδοσιακή μαμαλίγκα και μπαμπανέτσα, στριφτόπιτα, γλυκιά κολοκυθόπιτα και τόσες ακόμη νόστιμες χορτόπιτες.

Δίχως δεύτερη σκέψη, αδράξτε την ευκαιρία για μια κοντινή εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Υπάτης που θα αναγεννήσει σώμα και μυαλό. Περιηγηθείτε στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης, επισκεφθείτε την Ιερά Μονή Αγάθωνος και το ιστορικό χωριό της Υπάτης, εμπλουτίστε τις γνώσεις σας με μια βόλτα στο Βυζαντινό Μουσείο, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Υπάτης και το Αστεροσχολείο της περιοχής και αναζωογονηθείτε με ένα ιαματικό λουτρό στις θερμές πηγές των Λουτρών Υπάτης.

Μετά την εξόρμησή σας στην καταπράσινη εξοχή της ορεινής Φθιώτιδας, “Οι Μουριές” του Σπύρου Κορωνιώτη και της Έφης Σκούρα, με την ευρύχωρη αυλή και τις δροσερές μουριές είναι απαραίτητη στάση ανάπαυλαςγια καλό σπιτικό φαγητό σαν άλλοτε.

Για κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο σταθερό 22310 59488 ή στα κινητά 694.463.6270 και 697.496.6117.

Φωτογραφίες

    

 

Απόψεις

# Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έκαναν χθες κατάληψη στο ήδη κλειστό εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ !  Αντιδράσεις@ Όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας...

Ελλάδα

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness