Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ “ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ”

Το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών “ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ” δημιουργήθηκε στη Λαμία και δραστηριοποιείται επίσης στις πόλεις της Αταλάντης, της Αμφίκλειας και του Καρπενησίου. Παρέχει υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής σε όλο το εύρος των ηλικιακών ομάδων (βρέφη, παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, υπερήλικες) και σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως η αναπτυξιακή καθυστέρηση, νοητική ανεπάρκεια, οι διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, τα σύνδρομα, η καθυστέρηση λόγου, οι αρθρωτικές- φωνολογικές διαταραχές, οι διαταραχές ροής της ομιλίας, οι διαταραχές σίτισης και κατάποσης, η βαρηκοΐα,  οι μαθησιακές δυσκολίες, η γραφοκινητική δυσχέρεια, οι συναισθηματικές διαταραχές, οι φοβίες, οι νευρογενείς διαταραχές.

Είναι στελεχωμένο από μια άψογα εναρμονισμένη διεπιστημονική ομάδα με άρτια εκπαίδευση και με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής, που απαρτίζεται από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους και γυμναστή ειδικής αγωγής. Την ευθύνη και την καθοδήγηση της ομάδας έχει Παιδοψυχίατρος με πολυετή εμπειρία.   

Στο Κέντρο, εφαρμόζονται επίσης, έγκυρα και αξιόπιστα αξιολογητικά εργαλεία μέσω των οποίων προσδιορίζονται οι δυνατότητες και οι αδυναμίες του ατόμου και έτσι καταρτίζεται και εφαρμόζεται το κατάλληλο εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα σύμφωνα με τα νέα πρότυπα υγείας.

Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Κέντρου, κ. Παναγιώτης Παπαδήμας, οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι:

Παιδοψυχιατρική αξιολόγηση: για τον προσδιορισμό συμπεριφορικών, συναισθηματικών, αναπτυξιακών και νοητικών  προβλημάτων του παιδιού και του εφήβου, καθώς και την πρόταση του θεραπευτικού σχήματος με σκοπό την αντιμετώπιση των δυσκολιών που εμφανίζει το παιδί ή ο έφηβος.

Προγράμματα Λογοθεραπείας: για την πρόληψη, αξιολόγηση, διάγνωση και παρέμβαση διαταραχών λόγου-ομιλίας, σίτισης και κατάποσης παιδιών και ενηλίκων.

Προγράμματα Εργοθεραπείας: για τη βελτίωση εκτέλεσης ουσιαστικών και σκόπιμων δραστηριοτήτων που είναι χρήσιμες για τη βελτίωση της ζωής του ατόμου.

Προγράμματα Παρέμβασης Μαθησιακών δυσκολιών - Ειδικής Διαπαιδαγώγησης: με σκοπό την ανάπτυξη ακαδημαϊκών δεξιοτήτων του ατόμου που εμφανίζει αναπηρία ή διαπιστωμένη ειδική εκπαιδευτική ανάγκη.

Ψυχολογική Υποστήριξη (παιδιών, εφήβων, ενηλίκων) / Συμβουλευτική γονέων: από παιδοψυχίατρο ή ψυχολόγο,  με σκοπό τη συναισθηματική υποστήριξη, την παροχή πληροφοριών και την επίλυση συμπεριφορικών προβλημάτων που παρουσιάζει το άτομο.

Ψυχοθεραπεία / Θεραπεία Συμπεριφοράς: θεραπείες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων και στη διαχείριση μιας αρνητικής κατάστασης που επηρεάζει τον ψυχισμό του ατόμου.

Σταθμισμένα test αξιολόγησης.

Χρήση σύγχρονων μεθόδων θεραπείας.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Γνωρίστε το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών “ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ” μέσα από τον επίσημο ιστότοπο www.prosbasis.gr.
Υπεύθυνος του Κέντρου είναι ο κ. Παπαδήμας Παναγιώτης, Γυμναστής Ειδικής Αγωγής Msc, MEd

Η “Πρόσβασις” βρίσκεται κοντά σας σε τέσσερις πόλεις:

ΛΑΜΙΑ: Βύρωνος 29 - ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Καραμερτζάνη 4

ΑΤΑΛΑΝΤΗ: Κοκόλα 17 - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: Καρπενησιώτη 10

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22310 66103, 693 206 5658

 

Φωτογραφίες

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness