Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

12 Δεκεμβρίου ξεκινά ο Ερανος της Αγάπης στη Μητρόπολη Φθιώτιδας - Συμεών: «Να μεταδώσουμε όλοι μαζί την πανδημία της Αγάπης»

 

Την ημέρα του Αγίου Σπυρίδωνος και με κεντρικό μήνυμα «να μεταδώσουμε όλοι μαζί την πανδημία της Αγάπης» , ξεκινά ο Ερανος της Αγάπης της Μητρόπολης Φθιώτιδας και θα διαρκέσει εως  31 Δεκεμβρίου . 

«Το φετινό σύνθημα έχει σχέση με την πανδημία, αλλά με μία άλλη πανδημία, που χρειαζόμαστε. Να φύγει η πανδημία του κορωνοϊού που δεν θέλουμε και να έλθει η πανδημία που την έχουμε ανάγκη'' τονίζει ο Μητροπολίτης Συμεών . Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ''με ένα κουπόνι του εράνου της αγάπης γινόμαστε φορείς αυτής της πανδημίας και μας δίνεται η δυνατότητα να την μεταδώσουμε και στους άλλους. Να γίνει κολλητική η πανδημία της αγάπης, να προσβληθούν άπαντες αν είναι δυνατόν. Να μην αποκτήσει κανείς αντισώματα και να είναι όλοι  πάντοτε ευάλωτοι στην αγάπη. Γιατί, όποιος είναι ευάλωτος στην αγάπη, είναι υγιής στη ζωή του».

Στο μεταξύ το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος γιόρτασε σήμερα τον προστάτη του Άγιο Φιλάρετο τον Ελεήμονα .
          Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από τον Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη, τον Αναπληρωτή Διευθυντή π. Δημήτριο Νασόπουλο, τους Προέδρους των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων με την παρουσία εκπροσώπων των Συμβουλίων τους.

          Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την Ακολουθία του Αγιασμού και ευχήθηκε την από Θεού δύναμη και προστασία σε όλα τα μέλη του έργου της αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως. Ευχαρίστησε τόσο τους Ιερείς, όσο και τα μέλη των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, που ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη εποχή, την οποία διανύουμε μένουν στις επάλξεις και καθημερινά διακονούν τον πάσχοντα συνάνθρωπο δίνοντας την στοργή και την αγάπη του Χριστού και της Εκκλησίας μας, προς τον κάθε ένα που έχει ανάγκη. 

          Τους ενημέρωσε επίσης για το Φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η  Μητρόπολη σε όλη την Περιφέρεια  καθώς και για τις προσεχείς δράσεις ενίσχυσης και βοήθειας σε εκατοντάδες εμπερίστατες οικογένειες, αλλά και σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως πολύτεκνες και μονογονεϊκέςοικογένειες,  ΑΜΕΑ, ορφανά παιδιά και άλλες ειδικές περιπτώσεις που χρήζουν την βοήθεια  της τοπικής Εκκλησίας.

         

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness