Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

188 εκπαιδευτικοί λείπουν απο τη Στερεά Ελλάδα --Δήλωση Μπακογιάννη για τα κενά στα σχολεία

Στα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, απευθύνοντας έκκληση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, ώστε να καλυφθούν άμεσα και να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες.

 Ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για έλλειψη 188 εκπαιδευτικών και τόνισε:

«Η εικόνα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι πολύ καλύτερη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ό,τι πρέπει κάθε χρόνο να τρέχουμε την τελευταία στιγμή για να καλύψουμε τις ανάγκες στα σχολεία, όχι μόνο της Στερεάς αλλά και ολόκληρης της χώρας. Δυστυχώς, είναι συνήθεια που υιοθετήθηκε και καθιερώθηκε. Απευθύνω έκκληση στον  κ. Γαβρόγλου να δει το θέμα, να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να ξεκινήσουν από τώρα οι διαδικασίες για την επόμενη σχολική περίοδο. Μόνο έτσι δεν θα ξανακάνουμε την ίδια συζήτηση τον Σεπτέμβριο του 2018»

Και ολα αυτά ενω δεν εχουν περάσει λίγα εικοσιτετράωρα απο τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας  και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης οτι  «η νέα σχολική χρονιά, ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς», και οτι ολοι στο υπουργείο  «αισθάνονται πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση ως προς το επίπεδο ετοιμότητας των σχολείων μας, ως προς το επίπεδο στελέχωσης, ως προς το επίπεδο της επάρκειας των βιβλίων, ως προς το επίπεδο των υποδομών μας». Τελικά ποιός περιγράφει καλύτερα την πραγματική εικόνα της εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα , ο Περιφερειακός Διευθυντής και το υπουργείο Παιδείας που δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα , ή ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης που κάνει λόγο για κενά εκπαιδευτικών ;