Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας συνεχίζει το Erasmus+ ψηφιακά

Το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus KA229 με τίτλο «TEAM, Tolerant Europeans Achieve More» συμμετέχει σε εβδομαδιαίο διαδικτυακό project με ομάδα πέντε μαθητών και τεσσάρων εκπαιδευτικών. Με καθημερινή τηλεκπαίδευση, παρουσιάσεις, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασίες με χρήση διαδικτυακών εργαλείων.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας τον Φεβρουάριο του 2020. Οι σημερινές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω covid-19, οδήγησαν στην απόφαση της συνάντησης on line.

Η διοργανώτρια χώρα είναι η Πορτογαλία και συμμετέχουν 27 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη συμπερίληψη, την ένταξη μαθητών με διαφορετικότητα. Όλοι οι μαθητές μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον, αναλαμβάνουν την ευθύνη και συμμετέχουν στην ομάδα με τον ίδιο τρόπο. Οι γνωστικοί στόχοι είναι κυρίως εκμάθηση γλωσσών. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και μαθαίνουν νέες χρήσιμες μεθόδους διδασκαλίας.

“Μετά το πέρας του προγράμματος ευελπιστούμε ότι έχοντας αφομοιώσει επιτυχημένες ιδέες θα μπορέσουμε να εκκινήσουμε τη διαδικασία προώθησης νέων παιδαγωγικών μεθόδων διαφοροποιημένης διδασκαλίας και μέσων αξιολόγησης, καθώς και την ενίσχυση της συμπερίληψης και τη βελτιστοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων”, σημειώνεται.

 

 

    

Απόψεις

randomness