Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

24ωρη απεργία στη ΛΑΡΚΟ - Απολογούνται στον Εισαγγελέα Λαμίας 6 στελέχη και εργαζόμενοι της κρατικής βιομηχανίας

Σε 24ωρη Πανλαρκική απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ σε ενδειξη διαμαρτυρίας για τον αδικο θάνατο του 55χρονου συναδέλφου τους εν ωρα εργασίας στο εργοστάσιο της Λάρυμνας . ''Δυστυχώς για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται αυτό που τόσο καιρό φωνάζουν οι εργαζόμενοι για τις τραγικές συνθήκες εργασίας, και τα ελλιπή μέτρα προστασίας'' τονίζει σε ανακοινωσή του το Σωματείο Μεταλλωρύχων εκφράζοντας   τα θερμά του συλλυπητήρια (του Διοικητικού Συμβουλίου και των εργαζομένων)  προς
την οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου .
.

''Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, είχε σαν  αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του άλλος ένας συνάδελφος μας ο οποίος προστίθεται στην μαύρη λίστα των δεκάδων  νεκρών εργατών της ΛΑΡΚΟ που πλήρωσαν το τίμημα του μεροκάματου με την ίδια την ζωή τους''.

Μετά το  τραγικό συμβάν, συνεδρίασε σήμερα το πρωί εκτάκτως το Δ. Σ του Σωματείου  και ομόφωνα αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη απεργία η οποία αρχισε  από τις 06:00 πμ. την Πέμπτη 07/11/2019 και θα λήξει στις 06:00 πμ. της Παρασκευής 08/11/2019.

Την αγανακτησή της  ''για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ'', εκφράζει με ανακοινωσή της και η Λαική Συσπείρωση Λοκρών .
''Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη. 
Τονίζουμε ότι για τα απανωτά θανατηφόρα εργοδοτικά εγκληματικά ατυχήματα..Στη ΛΑΡΚΟ, υπάρχουν υπεύθυνοι. Αυτοί είναι οι χθεσινές και η σημερινή κυβέρνηση που με τις πολιτικές τους απαξιώνουν συνειδητά την στρατηγικής σημασίας επιχείρηση ΛΑΡΚΟ για να την οδηγήσουν στο κλείσιμο, την ιδιωτικοποίηση , υλοποιώντας τις επιταγές της ΕΕ. 
Είναι φανερό η κατάσταση δεν πάει άλλο. Φθάνει πια. Οι εργάτες έχουν χρέος με τον αγώνα τους να προστατέψουν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους και την δουλειά τους.
 
Η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα για να συνεχισθεί η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων.
 
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζει  τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Ήμασταν και θα είμαστε πάντα μαζί τους, δίπλα τους σε όσους αγώνες και μάχες δώσουν''.
Στο μεταξύ σήμερα στις 12μμ θα μεταφερθούν και πάλι στα δικαστήρια Λαμίας  για να απολογηθούν  για το τραγικό εργατικό ατύχημα , εξι στελέχη και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που συνελήφθησαν και κρατούνται απο χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας .
 

 

 

:

 

 
 
 
 
 

 

 

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...
randomness