Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

30 χρόνια LEADER στην Αμφίκλεια -Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αμφίκλειας η εκδήλωση «30 χρόνια LEADER - Το παρόν και το μέλλον». Η επιλογή της Αμφίκλειας για τον εορτασμό της επετείου έχει τη δική της σημειολογία, καθώς η Φθιώτιδα αποτελεί κόμβο για τον αγροτικό κόσμο.

Ο πρωτογενής τομέας, πάγια προτεραιότητα της Κυβέρνησης, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες όλης της χώρας βρέθηκαν στην περιοχή μας και συζήτησαν για τον προγραμματισμό υλοποίησης και την επίτευξη των στόχων των Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), τα επιτεύγματα LEADER και προστιθέμενης αξίας ανά Περιφέρεια, το όραμα στη νέα προγραμματική περίοδο, τη δικτύωση και το σχεδιασμό στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για αναπτυξιακά ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος, το παρόν και το μέλλον του πιο γνωστού προγράμματος του αγροτικού κόσμου.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε σήμερα  Σάββατο στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Αμφίκλειας και παρέλαβε τιμητική πλακέτα.

Στη συνέχεια μετέβη στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλεια, επισκεπτόμενος έκθεση τοπικών προϊόντων. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε αναλυτικά:

«Η χαρά σήμερα είναι μεγάλη. Όχι μόνο γιατί δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που σημαντικοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα βρίσκονται στο Δήμο μας για τρεις μέρες και θα συζητήσουν για αναπτυξιακά ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος, αλλά και γιατί συμπίπτει να γιορτάζουμε τα 30 χρόνια LEADER. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, τον Υφυπουργό και καλό φίλο, Γιώργο Στύλιο και φυσικά τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Τους ευχαριστώ, γιατί ναι μεν είχαμε προγραμματίσει τη σημερινή εκδήλωση από την περίοδο που ήμουν Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, οι ίδιοι όμως έμειναν σταθεροί σε εκείνη μας την απόφαση και εργάστηκαν πολύ αποτελεσματικά για αυτό που γίνεται σήμερα στον τόπο μας, δείγμα συνέχειας και υποδειγματικής συνεργασίας.

Η επιλογή της περιοχής για τον εορτασμό των 30 χρόνων του προγράμματος, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Όλη η ευρύτερη περιοχή μας έχει ταυτίσει τα σημερινά χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, την ταυτότητα της με το Πρόγραμμα LEADER/CLLD. Η σημερινή εικόνα, η ανάπτυξη, αλλά και οι δυνατότητες εξελικτικής πορείας που διαθέτει, όχι μόνον η Αμφίκλεια, αλλά και πολλά χωριά της Φθιώτιδας και όλης της Στερεάς Ελλάδας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό και στη συνεισφορά του προγράμματος. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Οι ΟΤΔ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας έχουν κινητοποιήσει συνολικά ως άθροισμα δημόσιας και ιδιωτικής δαπάνης πάνω από 16 εκ ευρώ στην επαρχία της Περιφέρειας μας την τελευταία επταετία''.

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.