Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

300.000 ευρώ στην Περιφέρεια Στερεάς για τους άστεγους και τους άπορους

Γράφει ο Χρήστος Αλεξανδρής 

Με 300.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Στερεάς για την οργάνωση συσσιτίων για τους άπορους και τους άστεγους.

Σε μια χώρα που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει τεράστια ρήγματα στη κοινωνική συνοχή και εχει πολλαπλασιάσει τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης σε μεγάλες ομάδες συμπολιτών μας, το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει δεκτή την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μπακομήτρου για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια και το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με στόχο την υλοποίηση ενός κοινωνικού προγράμματος αντιμετώπισης της αύξουσας φτώχειας και περιθωριοποίησης του πληθυσμού στην Στερεά Ελλάδα.

Το θέμα εισηγήθηκε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μπακομήτρος σημειώνοντας οτι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε επικοινωνία με όλους τους Δήμους για να συγκεντρωθούν στοιχεία για την εκταση του κοινωνικού προβλήματος και την καταγραφή των ανθρώπων που έχουν ανάγκη πραγματικής βοήθειας.

Την εισήγηση καταψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Μαρίνος και Βασίλης Ζούμπος ενώ στα πλαίσια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος τα αίματα αναψαν ανάμεσα στον περιφερειακό σύμβουλο Αποστόλη Γκλέτσο και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Μαρίνο.

Οι τόνοι ανέβηκαν με την τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Μαρίνου να χαρακτηρίζει έντονα υποκριτική τη στάση της κυβέρνησης και να δηλώνει οτι θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη εισήγηση. Η θέση του επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του περιφερειακού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής ο οποίος κατηγόρησε την παράταξη της μειοψηφίας οτι επιχειρεί να κάνει ''σπέκουλα '' με τα προβλήματα της φτώχειας της ελληνικής κοινωνίας.

Για το θέμα αυτό ο κ. Γκλέτσος ζήτησε απο τον αντιπεριφερειάρχη στοιχεία για τους άνεργους και τους άστεγους στην Περιφέρεια προκειμένου να διασφαλιστεί οτι τα χρήματα θα πάνε σε ανθρώπους που τα εχουν ανάγκη.

Την εισήγηση καταψήφισε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μαρίνος τονίζοντας ότι το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιχειρεί να παρουσιάσει ως θετικό στοιχείο ενα μικρό κονδύλι που δίνεται για να εξασφαλιστεί ένα κομμάτι ψωμί σε εξαθλιωμένους ανθρώπους. Αρνητική ηταν και η ψήφος του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Ζούμπου, ο οποίος μίλησε για ολοκληρωτική κοινωνική καταστροφή.

Ο κ. Ζούμπος επικαλέστηκε τα στοιχεία του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Βουλής που είδαν πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας και σύμφωνα με τα οποία 6,3 εκ ανθρωποι ζούν στα όρια ή κάτω απο τα όρια της φτώχειας. ''Είναι μνημείο υποκρισίας δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος να λένε οτι βοηθάνε κοινωνικά αδύναμες ομάδες, την ώρα που καταστρέφουν με την πολιτική τους εκατομμύρια ανθρώπους.


    

 

Απόψεις

# Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έκαναν χθες κατάληψη στο ήδη κλειστό εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ !  Αντιδράσεις@ Όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας...

Ελλάδα

randomness