Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

600.000 ευρώ θα διατεθούν απο την Περιφέρεια για την σίτιση των μαθητών στα σχολεία της Στερεάς

Στην αύξηση του προυπολογισμού του προγράμματος σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς προχώρησε το Περιεφεριακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση . Συγκεκριμένα μετά από πρόταση του περιφερειακού  συμβούλου της παράταξης ''Στερεά Υπεροχής '' Σπύρου Λάμπου  τροποποιήθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του << Ινστιτούτου Prolepsis>> με αποτέλεσμα την αύξηση του προϋπολογισμού του έργου από 400.000  σε 600.000 ευρώ , με ταυτόχρονη αύξηση των ωφελούμενων μαθητών κατά 1000 από 2100 που είχαν αρχικά εγκριθεί .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στέρεας Ελλάδας για το σχολικό έτος 2019-2020, 

Οι ωφελούμενοι μαθητές  προέρχονται από ορεινές η απομακρυσμένες περιοχές
και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς  και όχι από τον αστικό ιστό των πόλεων .

Σε αναλογία η κατανομή των χρημάτων  : ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ : 37,17% περίπου 370 μαθητές
ΠΕ ΦΘ/ΔΑΣ : 29,08% περίπου 290 μαθητές
ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : 20,40 % περίπου 200 μαθητές
ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ : 7,92% περίπου 80 μαθητές
ΠΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ : 5,43% περίπου 50 μαθητές

 Η επιλογή των επιπλέον σχολείων και των μαθητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα γίνει με ευθύνη των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και των δήμων που ανήκουν τα σχολεία .

Η συγκεκριμένη πρόταση ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων δίνοντας την δυνατότητα σε μαθητές που κατοικούν και φοιτούν σε μέρη εκτός του αστικού ιστού των πόλεων να συμμετέχουν και αυτοί στο πρόγραμμα.

''Ο συνδυασμός μας έχοντας ως προμετωπίδα την κοινωνία και τον άνθρωπο, θα κινείται πάντα προς την κατεύθυνση της καλύτερης διαβίωσης των συμπολιτών μας, στην Περιφέρεια πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα παιδιά μας'' δηλώνει ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Λάμπου .

 

    

 

Απόψεις

Το ταξίδι στον  Νομό Έβρου είχε και δυσάρεστα απρόοπτα. Συνάντησα στην Ορεστιάδα τον ιντερνετικό μου φίλο Χρήστο. Η χαρά μεγάλη και από τις δύο πλευρές, μέχρι την...
randomness