Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό περιμένουν στο Δήμο Λαμιέων - «Σημασία έχει το σχέδιο και κάθε φορά κάνουμε τις κινήσεις που απαιτείται, ώστε να λειτουργεί πιο γρήγορα» λέει η κυβέρνηση

Μπορεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαμιέων και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση προσφύγων στην Μαυρομαντήλα, ωστόσο με συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή πολιτικής.

Για την υπουργοποίηση του κ. Μηταράκη σημείωσε πως «είναι μία κίνηση αποφασιστικότητας και σοβαρότητας ότι επιλέγεται ως υπουργός ένα πρόσωπο, το οποίο κατάγεται από την Χίο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο εθνικός συντονιστής που έχει να κάνει με τη φύλαξη των συνόρων – ο κ. Στεφανής – παραμένει, ο κ. Κουμουτσάκος, που είχε τη διεθνή πτυχή του θέματος, παραμένει και θα έχει τώρα τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης και της αναθεώρησης των διαδικασιών του Δουβλίνου. «Σημασία έχει το σχέδιο και κάθε φορά κάνουμε τις κινήσεις που απαιτείται, ώστε να λειτουργεί πιο γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά. Για την αποσυμφόρηση των νησιών, ο κ. Πέτσας είπε πως έχουν γίνει 9.000 μετακινήσεις και μένουν άλλες 11.000, ενώ επανέλαβε ότι θα λειτουργήσουν κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοιχτές.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο του Σαββάτου 18 - Κυριακής 19 Ιανουαρίου.

 

 

   

randomness