Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανακοίνωση της ΔΗΚΙΟ για τις εκλογές και τις συνεργασίες στο 8ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Διευκρινήσεις σχετικά με τα τεκταινόμενα στο Τοπικό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δίνει η παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων  (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) . με αφορμή την παραίτηση του νεοεκλεγέντος Προέδρου Αποστόλη Γαληρόπουλου  στο πλαίσιο της διαδικασίας συγκρότησης της Τοπικής Διοίκησης  του 8ου Περιφερειακού Τμήματος ,  μετά τις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2019 . 

 Αξίζει να σημειώσουμε  ότι η ΔΗ.ΚΙ.Ο στην εκλογική αναμέτρηση που προηγήθηκε αναδείχθηκε  πρώτη δύναμη, καθώς έλαβε ποσοστό 44,30% (3 έδρες), ενώ η δεύτερη παράταξη Π.Δ.Σ.Ο. έλαβε ποσοστό 36,08% (3 έδρες), η τρίτη παράταξη Π.Ο.Ε. έλαβε ποσοστό 15,82% (1 έδρα) και τέλος η παράταξη Δ.Π.Κ.-Ο με ποσοστό 3,80% (0 έδρες).

 

Στις 16 Ιανουαρίου, όπως προβλέπεται από το Π.Δ. λειτουργίας των περιφερειακών τμημάτων του Ο.Ε.Ε., ο πλειοψηφών σύμβουλος, ο οποίος τυγχάνει να προέρχεται από τη ΔΗ.ΚΙ.Ο., συγκάλεσε σε συνεδρίαση την Τ.Δ. με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση σε σώμα της νέας Τοπικής Διοίκησης του 8ου Περιφερειακού Τμήματος . Σε αυτή τη Συνεδρίαση η ΔΗ.ΚΙ.Ο. ως  πρώτη δύναμη των εκλογών ,  πρότεινε διαπαραταξιακό-αναλογικό Προεδρείο. Πιο συγκεκριμένα, με γνώμονα τη συναίνεση και τη συνεργασία που απαιτείται, προτάθηκε η ΔΗ.ΚΙ.Ο. να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Τ.Δ. του 8ου Π.Τ. και οι υπόλοιπες παρατάξεις, τις άλλες θέσεις ευθύνης (Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Οικονομικός Επόπτης).

 

Σύμφωνα με τα οσα υποστηρίζει στην ανακοινωσή της η ΔΗΚΙΟ ,  ''η παράταξη της Π.Δ.Σ.Ο που πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ . εξέφρασε την απόλυτη διαφωνία της στην πρόταση της ΔΗ.ΚΙ.Ο. προτείνοντας το μέλος της, τον κ. Γαληρόπουλο Απόστολο, ως υποψήφιο Πρόεδρο θέτοντας επιπλέον και την προϋπόθεση - απαίτηση να ψηφιστεί ομόφωνα για να «δοθεί» στη ΔΗ.ΚΙ.Ο., η θέση του Αντιπροέδρου. Επισημαίνεται δε ότι, την παραπάνω πρόταση της Π.Δ.Σ.Ο. στήριξε απόλυτα ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε., ζητώντας παράλληλα να λάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα''.

 

Από τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο , σημειώνει στην ανακοινωσή της η ΔΗΚΙΟ , ότι ''αποκαλύπτεται το σκηνικό μιας προηγηθείσας και πιθανόν προεκλογικής συμφωνίας των παρατάξεων Π.Δ.Σ.Ο και Π.Ο.Ε. η οποία ξεπερνά την βούληση των μελών του 8ου Π.Τ. του Ο.Ε.Ε. όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Επισημαίνεται ότι για τα παραπάνω δεν δόθηκαν στην ΔΗ.ΚΙ.Ο., από την προσυμφωνημένη πλειοψηφία περαιτέρω επιχειρήματα, εξηγήσεις ή κάποια προγραμματική συμφωνία που να αφορούν το μέλλον του Ο.Ε.Ε.

 

Με βάση τα παραπάνω, η παράταξη μας αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Συνεδρίαση σεβόμενη τις αρχές, τις αξίες της και όσους μας ψήφισαν για να αλλάξει η διοίκηση του Π.Τ.

Κατόπιν, πληροφορηθήκαμε ότι τα τέσσερα εναπομείναντα εκλεγμένα μέλη συγκρότησαν τη νέα Τοπική Διοίκηση μοιράζοντας μεταξύ τους τις αντίστοιχες θέσεις ευθύνης. Εν συνεχεία, την Δευτέρα 20/01/2020 μας γνωστοποιήθηκε η επιστολή παραίτησης του νεοεκλεγέντος Πρόεδρου κ. Γαληρόπουλου.


‘Έτσι καταλήξαμε στο Δελτίο Τύπου του φορέα μας, που μας πληροφορεί αφενός για τη σύνθεση της νέας Τ.Δ. και αφετέρου για την εκ νέου σύγκλιση της προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος.


Η παράταξη μας μετά από όλα όσα έχουν συμβεί και αναφέρονται παραπάνω θέλει να εκφράσει δημόσια την απογοήτευση της για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι αντιμετωπίζουν τον επιστημονικό μας φορέα''.

 

Κλείνοντας, η παράταξη της ΔΗΚΙΟ ,  θέτει τα εξής ερωτήματα και αναμένει απαντήσεις πριν την σύγκλιση του Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020:

- Γιατί ο «νεοεκλεγείς» και παραιτηθείς Πρόεδρος συναίνεσε σε κάτι που μετά από λίγα 24ωρα μετάνιωσε;

- Γιατί η παράταξη της Π.Δ.Σ.Ο. δεν τήρησε αυτό που ίσχυε όλες τις προηγούμενες φορές στο Οικονομικό Επιμελητήριο;

Τόσο στενά εναγκαλισμένη είναι η παράταξη αυτή με την εξουσία και την καρέκλα;
Τόσο πολύ η παράταξη αυτή αρνείται να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα;

Επιπλέον, καλούμε τον εκλεγέντα σύμβουλο της Π.Ο.Ε. κ. Σκούρα Γεώργιο να εξηγήσει τους λόγους που η παράταξη του και ο ίδιος επέλεξε τη συνεργασία με την Π.Δ.Σ.Ο. 

   

Απόψεις

Θέλω να πέσω για ύπνο και να ξυπνήσω παραμονή Δεκαπενταύγουστου, απ’ τα πανηγύρια του γιου μου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών.Να έχουν γίνει τα καρπούζια.Ο...