Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αντιπλημυρικός σχεδιασμός : Απο λόγια χορτάσαμε ! (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή )

Αυτές τις ημέρες ολοι κάνουν διαπιστώσεις . Πρέπει να γίνουν τα αντιπλημμυρικά εργα για να προστατευτεί η περιοχή , διαπιστώνουν οι βουλευτές στις ανακοινώσεις που δημοσιοποιούν . Χρειαζόμαστε αντιπλημμυρική προστασία , διαπιστώνουν και οι αιρετοί της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης . Η ιδια διαπίστωση και απο τους μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου . Ενδιαφέρον παρουσιάζει μάλιστα και μια δήλωση του προέδρου του ΤΕΕ Αν. Στερεάς Θανάση Λυκόπουλου .
''Η μεγάλη πλέον συχνότητα των πλημμυρικών φαινομένων και στο Νόμο Φθιώτιδας, με μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και υποδομές, κανει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για τη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της έντασης των φαινομένων, την αλληλεπίδραση των έργων εθνικής σημασίας, τον ανθρώπινο παράγοντα.
Αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία να οδηγηθούμε, με συστηματικό τρόπο, σε έργα και παρεμβάσεις για την προστασία του τόπου μας'' σημειώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ .Ακούγοντας ολα αυτά ομως οι απλοί πολίτες που σήμερα είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται αναρωτιούνται : Γιατί δεν υπήρξε αντιπλημμυρικός σχεδιασμός και γιατί δεν υλοποιήθηκαν τα εργα που θα προστάτευαν σε μεγάλο βαθμό την περιοχή ; Χρόνια ακούμε για την αντιπλημμυρική θωράκιση . Χρόνια ακούμε για τις μελέτες που ετοιμάζονται . Χρόνια παρακολουθούμε να γίνονται συσκέψεις επι συσκέψεων με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες . Χρόνια παρακολουθούμε να ερχονται κλιμάκια υπουργών και αλλων ιθυνόντων στην περιοχή για να διαπιστώσουν απο κοντά τα προβλήματα . Στο τέλος ομως κάτι γίνεται και ολα μένουν στα λόγια . Τα ουσιαστικά εργα απουσιάζουν .
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Χρήστος  Αλεξανδρής 
                                                                                                                                                                          Δημοσιογράφος
Φωτογραφίες

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness