Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αποστάσεις απο τις Οργανώσεις Βόρειας και Νότιας Λαμίας κρατά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφωνίες και αποχωρήσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των συνεργασιών στο Δήμο Λαμιέων .  Το θέμα των ανακοινώσεων των δύο οργανώσεων της Λαμίας  σχετικά με την απόφαση  για τη «διακοπή της πολιτικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στην αυτοδιοικητική παράταξη ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» απασχόλησε τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας . Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε με αποχωρήσεις μελών της Νομαρχιακής , οι οποίοι συντάχθηκαν με τις αποφάσεις των Οργανώσεων βάσης και διαφώνησαν με την επίσημη θέση του κόμματος . Σύμφωνα με τη Νομαρχιακή Επιτροπή ''τα κείμενα των οργανώσεων Βόρειας και Νότιας Λαμίας που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν απηχούν τις  θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας  η οποία είναι το  όργανο του Κόμματος το οποίο έχει την ευθύνη τόσο για την υλοποίηση των αποφάσεων της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης, όσο και τη βοήθεια και τον συντονισμό  της δράσης των οργανώσεων του Νομού και τέλος την ευθύνη της εξειδίκευσης των αποφάσεων του Κόμματος στο χώρο της Φθιώτιδας''.''Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για μία αυτοδιοίκηση που θα αποτελεί βασικό κύτταρο δημοκρατίας –πυλώνα της κρατικής/διοικητικής λειτουργίας ισότιμο με το κεντρικό κράτος. Έναν  γνήσιο λαϊκό θεσμό   ο οποίος συναρθρώνεται με τα κοινωνικά κινήματα των πολιτών για τα ζητήματα της περιοχής και της καθημερινότητάς τους'' τονίζεται στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής .Ο ΣΥΡΙΖΑ , συνεχίζει η ανακοίνωση , επιδιώκει , δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρέμβαση και δραστηριοποίηση των δυνάμεων του Κόμματος στην αυτοδιοίκηση, να διαμορφώνει και να στηρίζει αυτόνομα, αντιγραφειοκρατικά  σχήματα , που να λειτουργούν με διαφάνεια, συλλογικότητα / ισότητα και άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς καμία διάκριση.Η Κεντρική Επιτροπή διαμορφώνει κάθε φορά τη γενική εκλογική τακτική του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τον γενικό αυτοδιοικητικό του λόγο''.Στο πλαίσιο αυτό οι οργανώσεις και οι Νομαρχιακές Επιτροπές , επισημαίνει η ανακοίνωση , έχουν την ευθύνη της συγκεκριμενοποίησης των κεντρικών κατευθύνσεων στο χώρο τους.

Με βάση τα παραπάνω  η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  τονίζει :

α) Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κόμματος συνεδρίασε και έθεσε τους στόχους για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτούς υλοποιεί η Νομαρχιακή Επιτροπή.

β) Το ανώτερο όργανο στη Φθιώτιδα, η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2021 έχει θέσει ήδη τους στόχους για την προετοιμασία μας προς τις επόμενες αυτοδοικητικές εκλογές στους δήμους της Φθιώτιδας .

γ) Η Νομαρχιακή Επιτροπή υλοποιώντας την απόφαση αυτή  οργάνωσε ημερίδα σε συνεργασία με το Τμήμα αυτοδιοίκησης του Κόμματος και με τη συμμετοχή των οργανώσεων της Φθιώτιδας  στις 8 /6 / 2021. Αποφασίστηκε η οργάνωση ημερίδας  από τη Νομαρχιακή Επιτροπή  για το «κράτος και αυτοδιοίκηση – η αναπτυξιακή διάσταση στην περιοχή μας» με αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους όλων των φορέων της Φθιώτιδας και στόχο την έναρξη της συζήτησης για τη δημιουργία μεγάλων  προοδευτικών ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Σεβόμενοι σταθερά τις θέσεις μας για τη διαμόρφωση και  στήριξη αυτόνομων παρατάξεων αναμένουμε  τον απαραίτητο απολογισμό για τη διετία της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» στην οποία συμμετέχουν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ''. 

Την ανακοίνωση υπογράφει ο    συντονιστής της Νομαρχιακής Βαγγέλης Σακελλάρης. 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων