Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ : 75 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑΣτην χτεσινή  συνεδρίασή της, η ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ενέκρινε την Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών» και «καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες, ιδίως τις διπλωματικές και νομικές, ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλών και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του ελληνικού κράτους από τον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».
''Ήταν μια συνεδρίαση φόρος τιμής στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, στα θύματα του Διστόμου, των Καλαβρύτων, της Καισαριανής, αλλά και στα θύματα του Άουσβιτς, του Νταχάου, της Τρεμπλίνκα'' τονίζει ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλης Καραναστάσης .

''Φόρος τιμής στους ήρωες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που πολέμησαν και πέθαναν για να υπερασπιστούν την ελευθερία τους, τη δική τους και των πατρίδων τους, απέναντι στις θηριωδίες των φασιστών και των ναζί.
Όπως είπε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,
«Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων αποτελεί πρωτίστως ιστορικό και ηθικό χρέος. Το ελληνικό κράτος δεν παραιτήθηκε ποτέ από τις αξιώσεις, τις δικές του και των πολιτών.
Η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει άμεσα να απευθύνει ρηματική διακοίνωση στην κυβέρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με την οποία θα επαναλαμβάνει τις απαράγραπτες αξιώσεις της που προκύπτουν από την ναζιστική εισβολή και κατοχή καθώς και από τα εγκλήματα πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας''.

   

randomness