Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Διημερίδα «ακρόδρυα-μεταχρωματικό έλκος πλατάνου» στο Δήμο Μακρακώμης


Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νεολαίας Τσούκας Φθιώτιδας συνδιοργανώνει διημερίδα με θέμα «Ακρόδρυα-μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου» με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας / Π.Ε. Φθιώτιδας, τον Δήμο Μακρακώμης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και τον Α.Σ. Φιστικοπαραγωγών Μάκρης.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην έδρα του Δήμου Μακρακώμης και συγκεκριμένα :

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 10:30π.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα του Δήμου Μακρακώμης, στην κεντρική πλατεία Μακρακώμης, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση με θέμα «ασθένεια και μέτρα πρόληψης των πλατάνων, λίπανση, ασθένειες, υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών σε ακρόδρυα, παραγωγή προϊόντων φιστικιάς, ποιότητα και επιχειρηματικότητα.» για τους παραγωγούς της φιστικιάς ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για το μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου και ώρα 11:00π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα στην Σπερχειάδα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση με θέμα «θρέψη, ασθένειες και άρδευση της καρυδιάς, συλλογή, αποφλοίωση, επεξεργασία και αποθήκευση.» για τους παραγωγούς της καρυδιάς.

Ομιλητές που θα λάβουν μέρος στην διημερίδα είναι οι εξής :

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου Μακρακώμη

Παναγιώτης Τσόπελας – Δρ. Δασολόγος-Φυτοπαθολόγος, τ. Διευθυντής Ερευνών ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ»-Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων

Δρ. Χριστόπουλος Μιλτιάδης, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ-Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων

κ. Οικονόμου Γεώργιος – Στέλεχος Κ.Υ.Ε Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Δρ. Γεράσιμος Τρωγιάνος, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

Δρ. Ελευθερία Μπεμπέλου, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

Δρ. Χολέβα Μαρία, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

Σάββατο 9 Νοεμβρίου Σπερχειάδα

Σαΐτης Αλέξανδρος, Γεωπόνος

Παπακωνσταντίνου Ανδρέας, Τεχνολόγος Γεωπόνος

Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας θα κηρύξει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Κυρμανίδης Ηλίας ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Π.Σ.Τ.Ε., ο κ. Κοντογεώργος Παναγιώτης Αντιδήμαρχος Δήμου Μακρακώμης και ο κ. Ρίζος Σπύρος, Πρόεδρος Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού & Μαλιακού Κόλπου- Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

   

Απόψεις

Αθλητικά