Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Δημοκρατικές ευαισθησίες στο Δήμο Λαμιέων ! (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή )

 
 
Μόνο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραίσκο και τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κυροδήμο . Το γεγονός οτι αμέσως με τη λήξη της καραντίνας και την αρση των περιοριστικών μέτρων αποφάσισαν να επαναφέρουν στον φυσικό τους χώρο , στην αίθουσα της οδού Αινιάνων ,τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας , προδίδει και τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες για τη θεσμική λειτουργία του Δήμου και κυρίως του κορυφαίου δημοκρατικού θεσμού λήψης αποφάσεων , του Δημοτικού συμβουλίου Λαμίας .
Λόγω των μέτρων κοινωνικής , οικονομικής και πολιτικής απομόνωσης που αποφασίστηκαν απο την κυβέρνηση για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοιού , τη λύση στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των Επιτροπών του Δήμου , την εδωσαν οι νέες τεχνολογίες των τηλεδιασκέψεων και η παλαιά μέθοδος της περιφοράς .
Σίγουρα η ψηφιακή τεχνολογία λύνει τα χέρια πολλών διοικούντων και πολλές φορές δίνει την εντύπωση οτι θα μπορούσε ακόμη και να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού , αντικαθιστώντας την δημοκρατία με την κλικοθηρία και μετατρέποντας σε αγγαρεία την πολιτική συμμετοχή και τον ζωντανό πολιτικό διάλογο σε ανοιχτές δημόσιες συνεδριάσεις συμβουλίων , τις οποίες μπορεί να παρακολουθούν ολοι οι πολίτες .
Το αν αυτές οι τηλεδιασκέψεις ομως θα γίνουν ο κανόνας ή θα εξακολουθήσουν να αποτελούν την εξαίρεση που θα ενεργοποιείται ως εναλλακτική λύση μόνο σε εκτακτες περιστάσεις σαν κι αυτές που ζήσαμε ολο αυτό το διάστημα , θα εξαρτηθεί απο τα μυαλά που κουβαλά κάθε πολιτικός , είτε Περιφερειάρχης είναι αυτός , είτε Δήμαρχος .
Στην περίπτωση του Δήμου Λαμιέων , φαίνεται οτι η Δημοτική Αρχή επιλέγει τον παραδοσιακό τρόπο ασκησης πολιτικής , υπερασπιζόμενη το ιδεώδες της δημοκρατίας που είναι η πολιτική της επαφής πρόσωπο με πρόσωπο , χωρίς την μεσολάβηση λάπτοπ και μηχανών !
Ο Δήμος Λαμιέων είναι απο τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που σπάει την απομόνωση και ανοίγει την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου .
Ο πρόεδρος του συμβουλίου Γιώργος Κυροδήμος με ανακοινωσή του καλεί τους δημοτικούς συμβούλους ολων των παρατάξεων να προσέλθουν στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων στην οδό Αινιάνων 6, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών [πλην των εκπροσώπων των ΜΜΕ και ένας ανά μέσο], σύμφωνα με το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» [ΦΕΚ Α΄55/ 11-03-2020], ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης.
 
                                                                                                                                                                                                Χρήστος Αλεξανδρής
                                                                                                                                                                                                   Δημοσιογράφος 
 

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...
randomness