Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δήμος Αγράφων : Διαδικτυακή συζήτηση με μεταπτυχιακούς φοιτητές

“Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών” ηταν το θέμα  διαδικτυακής συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου Αγράφων  Αλέξη Καρδαμπίκη και μεταπτυχιακών φοιτητών του Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

 Οι φοιτητές σε ένα ανοιχτό εργαστήρι επαφών και ζυμώσεων, συζήτησαν με τον Δήμαρχο ζητήματα που αφορούν τις ορεινές περιοχές αλλά και βαθείς προβληματισμούς γύρω από τις ορεινές κοινωνίες, στο πλαίσιο ενός βιωματικού χαρακτήρα Μεταπτυχιακού προγράμματος που έχει στόχο να εισάγει τους φοιτητές στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των ορεινών περιοχών, καθώς και την ιστορία ,τις κοινωνικές τους συνθήκες και τα ζητήματα ορεινής πολιτικής. Συζητήθηκαν ιδιαίτερα ζητήματα που άπτονται του Δήμου Αγράφων, ενός από τους πιο ορεινούς Δήμους της χώρας.

 Το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι το μοναδικό Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που ασχολείται συστηματικά με την ορεινή Ελλάδα η οποία αποτελεί το 70% της ελληνικής Επικράτειας. Στοχεύει στην εξειδικευμένη προσέγγιση των προβλημάτων και δυνατοτήτων που παρουσιάζουν οι ορεινές περιοχές.