Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δωρεές στο Νοσοκομείο Λαμίας απο Νιάρχο -Παπαστράτο

Μεγάλη υπήρξε και είναι η συμβολή μη κρατικών φορέων και επιχειρήσεων στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της  πανδημίας του covid-19 , η οποία προκάλεσε παγκοσμίως μεγάλο σοκ στα συστήματα υγείας, την κοινωνία και την οικονομία.

 

Συγκεκριμένα, για το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας, της Φθιώτιδας και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας:

 

  1. Η επιχείρηση ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ εξοπλίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας, παραδίδοντάς τους 20.000 μάσκες, μέσω δωρεάς.

  2. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, δωρεά για το σχεδιασμό, την κατασκευή, ανακατασκευή ή ανακαίνιση κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου θα στεγαστούν 7 νέες κλίνες ΜΕΘ για το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Κλίνες οι οποίες προστίθενται στην υπάρχουσα δυναμικότητα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

 

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας αισθάνεται την ανάγκη, για τη σημαντική αυτή κοινωνική προσφορά, να συγχαρεί  και να ευχαριστήσει  το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την επιχείρηση ΠΑΠΑΣΤΑΡΑΤΟΣ για την προσφορά τους. Σύμφωνα με τον υπουργό  ο αριθμός των ΜΕΘ διαμορφώνεται πλέον κοντά στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Στη σημαντική αυτή συμβολή συνέδραμε και η Κυβέρνηση, μέσω της απαλλαγής ΦΠΑ σε όλες τις δωρεές.

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...