Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εγκρίθηκε απο το Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόταση του Δήμου Λαμιέων για την Πανελλήνια Εκθεση

Το master plan για την αξιοποίηση της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας παρουσιάστηκε και συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού  συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος , παρουσία του Δημάρχου Θύμιου Καραίσκου  . ''Πρόταση πολύ καλά δουλεμένη που θα δώσει υπεραξία σε ολόκληρη την περιοχή βοηθώντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας'' χαρακτήρισε το σχέδιο ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός  .

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, έκανε λόγο για  μια μεγάλη πρόκληση, έναν πόλο ανάπτυξης ολόκληρης της περιφέρειας με εξαιρετικές προοπτικές, που χρειάζεται τη συνεργασία όλων για να ανατραπεί το σημερινό νομικό καθεστώς. «Σε συνεργασία με την περιφέρεια, ο δήμος παρουσιάζει μια πρόταση προωθώντας την ιδέα ανάπτυξης ενός πολυκέντρου πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού και καινοτομίας, περιφερειακής και εθνικής εμβέλειας. Στις εμπορικές δραστηριότητες προστίθενται οι εξής δραστηριότητες: Τουρισμός, υποστήριξη και φιλοξενία μεγάλων γεγονότων, εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία, πολιτισμό και επιχειρηματικότητα, αθλητισμό και αναψυχής», ανέφερε ο κ. Καραΐσκος.

Για την περιοχή παρέμβασης ο κ. Καραίσκος τόνισε οτι περιλαμβάνει τη ευρύτερη περιοχή από το στρατόπεδο Τσαλτάκη, που θα ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας και το Διοικητήριο της περιφέρειας, και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του νοτίου τμήματος της πόλης, το «Χαλκιοπούλειο», το νέο κλειστό κολυμβητήριο και το στάδιο στην «Καμαρίτσα», καθώς και οι νέες εγκαταστάσεις του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο σημερινός περιφραγμένος χώρος εντός της έκθεσης θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων χωρητικότητας 120-150 κλινών, φιλοξενία μεγάλων γεγονότων όπως το επικείμενο Ράλλυ Ακρόπολις, το κέντρο υποδοχής και διοίκησης της ΠΕΛ, συνεδριακό κέντρο, πάρκο πρασίνου, θεματικό πάρκο με προσομοιωτή, 3D και τεχνοπάρκο, υπαίθριους και υπόγειους χώρους στάθμευσης, αθλητικούς χώρους και διώροφο κέντρο έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για τη φιλοξενία νεοφυών επιχειρήσεων.

Το σχέδιο ανέλυσε σε ολες τις παραμέτρους ο σύμβουλος του Δήμου κ. Σπαθούλας .

Ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Δούρος ζήτησε να ενημερωθεί αν υπάρχει κάποια πρόταση για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Λαμίας που θα μπορούσε να δώσει αλλη διάσταση στο εγχείρημα και θα προσέλκυε πολύ περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή .

''Ολοι θέλουμε να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΠΕΛ και να αποκτήσει η Λαμία εναν πόλο ελξης και ευχόμαστε να υλοποιηθεί αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο αρκεί να μην μείνει μόνο σχέδιο '', τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Σαλμάς . Φιλόδοξο χαρακτήρισε το σχέδιο και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Αναγνωστάκης , προσθέτοντας οτι εφόσον υλοποιηθεί θα προσδώσει στην περιοχή αναπτυξιακή διάσταση . Κατά την αποψη του κ. Αναγνωστάκη υπάρχει μια μεγάλη χρονοκαθυστέρηση για τη λειτουργία της Εκθεσης αφου ο χώρος είχε παραχωρηθεί απο το 2017 , ενω ζήτησε να ενημερωθεί αν εχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου σε εύλογο χρονικό διάστημα . Εμείς ως παράταξη δεν εχουμε αντίρρηση να προχωρήσει η πρόταση του Δήμου απο τη στιγμή που η τοπική κοινωνία εχει αποδειχτεί το μάστερ πλάν του Δήμου , επεσήμανε ο κ. Αναγνωστάκης .

''Η εκθεση Λαμίας είναι ενα εργο δορυφόρος για την ευρύτερη περιοχή και η παραταξή μας εκτιμά οτι παρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να προχωρήσει αμεσα και να γίνει ενας κόμβος ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής'' , υπογράμμισε η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Μπατζελή προσθέτοντας οτι θα πρέπει να κινητοποιηθούν ολες οι δυνάμεις για να ενταχθεί το εργο αυτό στο Ταμείο Ανάκαμψης .

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μπέτσιος πρότεινε στο Δήμο Λαμιέων να εξετάσει την δυνατότητα μεταφοράς νερού απο τα θερμοπύλεια προς τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής  και να γίνει η Λαμία Ιαματική πόλη .

Ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Χρονάς μίλησε ''για εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά σχέδια και τα καλογραμμένα κείμενα που ομως δεν μπορούν να αποκρύψουν τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που παραδίδει την διαθέσιμη γή και τη λαική περιουσία στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα'' και δήλωσε αντίθετος με την πρόταση του Δήμου . 

 

    

randomness