Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ας ελπίσουμε το 2022 να είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας !

Πριν δύο χρόνια όλα ήταν διαφορετικά .Χιλιάδες κόσμου ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν εντός και εκτός Ελλάδας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όπως συνήθιζε να κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή .Αλλά και όσοι είχαν αποφασίσει να περάσουν την εορταστική περίοδο μένοντας στις πόλεις τους γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οικογενειακά συντροφιά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα ,έκαναν τις προετοιμασίες τους. έχοντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων όσον αφορά τη διασκέδαση τους. Μια ματιά στις φωτογραφίες της εορταστικής περιόδου του 2019 είναι αρκετή για να θυμίσουμε πόσο διαφορετικα κυλούσε η ζωή τότε και πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τα δύο τελευταία χρόνια .Δύο χρόνια τώρα ζούμε αλλεπάλληλα πανδημικά κύματα .

Δύο χρόνια τώρα η ζωή μας είναι μόνο αριθμοί .Αριθμοί για τα κρούσματα ,τις νοσηλείες και τους θανάτους .Όλα κινούνται γύρω από την πανδημία .Όμηροι των μεταλλάξεων του κορωνοιου ,παίρνουμε συνεχώς μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας ,αλλά στην πορεία διαπιστώνουμε ότι αυτά δεν αρκούν και παίρνουμε και νέα μέτρα .

Πάνω που αρχίσαμε να βλέπουμε την ακρη του τούνελ της πανδημίας και τον δρόμο προς την ελευθερία , ηρθε η μετάλλαξη της ''Ομικρον '' για να μας προσγειώσει πάλι σε μια σκληρή και δυστοπική πραγματικότητα . Πάνω που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι είμαστε θωρακισμένοι εχοντας ως οπλο τους εμβολιασμούς , ξαφνικά νιώθουμε και πάλι απροστάτευτοι σε σημείο που να χρειάζονται και άλλα μέτρα για να προλάβουμε τη διασπορά της νέας μετάλλαξης .
Οταν θα διαβάζονται αυτές οι γραμμές το 2021 θα είναι πλέον παρελθόν , αλλά θα μας εχει αφήσει πίσω της αυτή η χρονιά πολλά πράγματα για να θυμούμαστε . Κυρίως ομως μας αφήνει πολλές και διαφορετικές τραυματικές εμπειρίες για τους ανθρώπους που χάθηκαν , για τους ανθρώπους που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία δίνοντας εναν προσωπικό αγώνα ζωής . Ας ελπίσουμε η νέα χρονιά που ανέτειλλε να είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας .
Η πανδημία ομως μας εδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε βαθύτερα τι πραγματικά εχει σημασία και τι θέλουμε ως ατομα και ως κοινωνία . Ισως να αποτελέσει την αφορμή για να αλλάξουμε συμπεριφορές και να λειτουργήσουμε περισσότερο υπεύθυνα .
 
                                                                                                                                                                            Χρήστος Αλεξανδρής


    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων