Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας :''Χτύπημα κάτω από τη μέση η διοργάνωση του Παζαριού στη Λαμία''

 

Χτύπημα κάτω από τη μέση σε μια αγορά η οποία αιμορραγεί καθημερινά , χαρακτηρίζει την διοργάνωση εμποροπανήγυρις στη Λαμία , ο Εμπορικός Σύλλογος  .Με επιστολή του προς  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Βλαχογιάννης , εκφράζει τις εντονες διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου της Λαμίας , σημειώνοντας ωστόσο οτι ποτέ μέχρι σήμερα δεν εισακούστηκαν απο την εκάστοτε Δημοτική Αρχή . Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο ''το παζάρι είναι ενας  θεσμός που ούτε είχε αλλά και ούτε θα έχει ανάγκη η πόλη μας, μιας και διαθέτει περισσότερες από πεντακόσιες επιχειρήσεις οι οποίες συνθέτουν μια οργανωμένη αγορά. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις πιθανόν να δημιουργούν επισκεψιμότητα σε κωμοπόλεις και χωριά, όχι όμως σε μια πόλη 80.000 κατοίκων όπως είναι η Λαμία''.

 

 Στην επιστολή του ο  Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας παίρνοντας  θέση για την εμποροπανήγυρη , υπενθυμίζει ότι ''κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, μιας και ποτέ δεν έχει εισακουστεί η πρότασή μας για κατάργησή της''.

 

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας ''η χρονική περίοδος κατά την οποία επιλέγετε κάθε χρόνο να λειτουργήσετε το παζάρι συμπίπτει με το άνοιγμα των σχολείων , πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα από δέκα διαφορετικά είδη καταστημάτων ( βιβλιοπωλεία – παιδική ένδυση – υπόδηση, καταστήματα αθλητικών ειδών κ.λ.π.) πλήττονται βάναυσα

Τα περισσότερα από αυτά χαρακτηρίζονται εποχικά , πράγμα που σημαίνει, για όσους δεν γνωρίζουν, ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πραγματοποιούν το 40% του ετήσιου τζίρου τους.

 

Η πάγια θέση του Συλλόγου μας ήταν και παραμένει σταθερή στην κατάργηση της εμποροπανήγυρης και η δημιουργία στη θέση της εκδηλώσεων και δράσεων με συμμετοχή πάντα των καταστημάτων της πόλης που θα τη χρίζουν πρωταγωνίστρια και όχι κομπάρσο.

 

 

Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ζητάμε έστω και την ύστατη στιγμή να εισακουστεί επιτέλους το επί σειρά ετών στοιχειοθετημένα δίκαιο αίτημά μας, για κατάργηση του παζαριού.

 

Ενός θεσμού που αποδεδειγμένα μπορεί να φέρνει κάποια έσοδα στο ταμείο του Δήμου, αλλά αφαιρεί υπερπολλαπλάσια από το στεγασμένο εμπόριο της πόλης και κατ΄ επέκταση από όλη την πόλη.

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι εκπροσωπούμε σαν Ε.Σ.Λαμίας όλους αυτούς που επί διμήνου υποχρεώθηκαν να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους λόγω κορονοϊού και που από τα μέσα Μαΐου μέχρι και σήμερα ακροβατούν καθημερινά μιας και η αγορά στερείται, όχι μόνο χρήματος, αλλά και κλίματος, έχοντας μπροστά τους ένα μέλλον όχι απλά αβέβαιο αλλά σίγουρα δυσοίωνο.

 

Περιμένουμε από όλους εσάς να μας εκπλήξετε ευχάριστα , καταργώντας την εμποροπανήγυρη.

 

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είναι ένα ακόμα χτύπημα κάτω από τη μέση σε

μια αγορά η οποία αιμορραγεί καθημερινά''.