Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εμβολιαστικό Κέντρο για τον Covid – 19 θα λειτουργήσει στην Αταλάντη

Το πράσινο φώς για τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στην Αταλάντη αναμένεται να ανάψει το υπουργείο Υγείας , ικανοποιώντας το αίτημα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λοκρών . Η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στη Λοκρίδα αναμένεται να γίνει τις δύο επόμενες εβδομάδες , οπως εκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας . Ο κ. Σταικούρας  ενδιαφέρθηκε απο την πρώτη στιγμή για να λυθεί το πρόβλημα και σε επικοινωνία που είχε  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον διαβεαίωσαν οτι το Κέντρο Υγείας Αταλάντης . αναμένεται να λειτουργήσει, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ως Εμβολιαστικό Κέντρο για τον Covid – 19.

Λίγο αργότερα, θα λειτουργήσει ως Εμβολιαστικό Κέντρο  και το Κέντρο Υγείας Μακρακώμης.

 

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια , τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά , τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα , την πρόεδρο της Εθνικής  Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Θεοδωρίδου ο Δήμαρχος Λοκρών είχε ζητήσει  να λειτουργήσει αμεσα ως εμβολιαστικό κέντρο το Κέντρο Υγείας Αταλάντης , αφου  είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στο Νομό Φθιώτιδας από άποψης υποδομής, χώρων και προσωπικού και πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

 

Οι κάτοικοι του Δήμου Λοκρών , καλούνται να μεταβούν σε Λαμία, Καμένα Βούρλα, Δομοκό, Στυλίδα, Λιβαδειά, Δίστομο και Μαντούδι, διανύοντας κατά μέσο όρο σχεδόν 100 χλμ για να εμβολιαστούν.  Ο Δήμος Λοκρών, δεύτερος σε πληθυσμό στο Νομό Φθιώτιδας, με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον υπόλοιπο Νομό και με τη μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Νομού, τη Λαμία, δεν μπορεί να παραμείνει πλέον χωρίς εμβολιαστικό κέντρο και αυτό φαίνεται πως αναγνωρίζεται και απο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά και την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή απο την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού στην περιοχή της Μαλεσίνας .

 

    

randomness