Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εντονη είναι η χιονόπτωση στα χωριά του Δομοκού , στην Αμφίκλεια και τα Καμένα Βούρλα--Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στα χωριά της Μακρακώμης

Στα λευκά ντύθηκε απο χθες αργά τη νύχτα η Φθιώτιδα , με την κακοκαιρία ''Μήδεια '' να δείχνει τα δόντια της , χωρίς ωστόσο να εχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο . Εντονη είναι η χιονόπτωση στα χωριά του Δομοκού , της Δυτικής Φθιώτιδας , στην Αμφίκλεια και τα Καμένα Βούρλα , ενω με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Λαμίας -Καρπενησίου απο το 20 χιλιόμετρο εως την  64,700 χιλιομετρική θέση . Στο δρόμο από Λαμία προς Δομοκό χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση , ο δρόμος ομως παραμένει ανοιχτός καθώς δεκάδες μηχανήματα της Περιφέρειας ρίχνουν αλάτι και απομακρύνουν το χιόνι απο το οδόστρωμα .Με μεγάλη ένταση χιόνισε κατα τη διάρκεια της νύχτας  και κατά μήκος του Εθνικού δικτύου Αθηνών-Λαμίας από την περιοχή της Υλίκης και του Κάστρου μέχρι τα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία στους Αγίους Θεοδώρους.
Στα τρία κρίσιμα τμήματα, το τμήμα του Μαρτίνου, το τμήμα των Καμένων Βούρλων και το τμήμα της Στυλίδας τα εκχιονιστικά μηχανήματα εδωσαν  μάχη για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό.
Στον εθνικό δρόμο   Αθηνών-Λαμίας η κυκλοφορία αυτή την ωρα διεξάγεται κανονικά , καθώς τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί απο τη χιονόπτωση στο υψος της Τραγάνας ξεπεράστηκαν με την παρέμβαση των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφέρειας και ηδη η Τροχαία επιτρέπει και πάλι την κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων  που ηταν ακινητοποιημένα στο σημείο. 
Στο δρόμο Λαμίας-Μπράλου προς Άμφισσα η χιονόπτωση είναι πυκνή , τα εκχιονιστικά  μηχανήματα και οι αλατιέρες κρατούν ανοιχτό το δρόμο . Οι οδηγοί ομως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , καθώς στην περιοχή του Μπράλου επικρατεί πυκνή  ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη .
Στο δρόμο από Λαμία μέχρι το Καρπενήσι τα μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από πολύ νωρίς για να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο στη Ράχη Τυμφρηστού.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και ηδη συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται στην Σπερχειάδα για την αποκατάσταση της βλάβης , στο Αρχάνι έχει καταστραφεί μετασχηματιστής , ενω προβλήματα εχουν παρουσιαστεί και  στην Τσούκα .
Επίσης όλα τα μηχανήματα  του Δήμου και των ιδιωτών βρίσκονται στους δρόμους , ρίχνοντας αλάτι σε κρίσιμα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και απομακρύνοντας το χιόνι απο το οδόστρωμα .
Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται στο Δήμο Αγράφων κι απo το πρωί επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου για να δώσουν πρόσβαση στα οδικά δίκτυα σε συνεργασία με τούς τοπικούς Προέδρους. Στην Δημοτική ενότητα των Αγράφων υπάρχει διακοπή ρεύματος και η ΔΕΗ έχει ενημερωθεί για την αποκατάσταση.
 
 

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, είναι η εξής:

 

Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας

 

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των (1,5) τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

 

 • Από κόμβο συνδετήριας οδού Π.Ε.Ο. Λαμίας - Λάρισας με τον Ε-65, έως την 34η χ/θ του Ε-65.

 • Στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από 30η έως 64,700η χ/θ.

 • Στην εθνική οδό Θερμοπυλών - Ιτέας, από 1η έως 22,600η χ/θ.

 • Στην εθνική οδό Λαμίας - Λάρισας, από 4η έως 54η χ/θ.

 • Στην εθνική οδό Λαμίας - Καρδίτσας, από 4η έως 54η χ/θ.

 

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 20η έως 64,700η χ/θ.

 

Διεύθυνση Αστυνομίας Ευρυτανίας

 

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω των (1,5) τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

 

 • Στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 64,700η έως 72η χ/θ.

 • Στην εθνική οδό Καρπενησίου - Αγρινίου, από 72η έως 132η χ/θ.

 • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας.

 • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Προυσσού – Αγρινίου, από 35η έως 45η χ/θ.

 

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

 

 • Στην εθνική οδό Καρπενησίου – Αγρινίου, από 1η έως 15η & από 30η έως 58η χ/θ.

 • Στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 64,700 έως 72η χ/θ.

 • Στην Π.Ε.Ο. Καρπενησίου – Λαμίας, από 8η έως 12η χ/θ (Θέση Ράχη Τυμφρηστού).

 • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Φουρνάς (Θέση Βράχος).

 • Στην επαρχιακή οδό Φουρνάς - Καρδίτσας (Θέση Ζαχαράκη)

 • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας.

 • Στην επαρχιακή οδό Προυσού - Αγρινίου, από 35η έως 45η χ/θ (Θέση Αραποκέφαλα).

 • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου, από 1η έως 15η χ/θ.

 • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Στενώματος, από 2η έως 15η χ/θ.

 • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φιδακίων, από 3η έως 25η χ/θ.

 • Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Κερασοχωρίου, από 35η έως 38η χ/θ.

Φωτογραφίες

    

randomness