Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς ανήμερα Χριστουγέννων έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Από την Κυριακή τέθηκε  σε εφαρμογή η επιχείρηση «Ελευθερία» , όποτε και ξεκίνησαν  οι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία αναφοράς .
 
Το σχέδιο αρχικά θα εστιάσει στις ομάδες με την υψηλότερη προτεραιότητα, όπως έχει προταθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. 
 
Ήδη έχει ξεκινήσει η διανομή των δόσεων στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας . 
 
Στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας -Στερεάς αύριο, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί .
 
Συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου έχουν στηθεί δυο εμβολιαστικά κέντρα, ενω απο την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Στερεάς  .
 
Χθες το μεσημέρι, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας παρέλαβε τα 51 πρώτα φιαλίδια από το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19. Τα φιαλίδια επαρκούν για 250 δόσεις, με τις οποίες θα αρχίσουν να εμβολιάζονται από αύριο οι υγειονομικοί του νοσοκομείου. Στους πρώτους που θα εμβολιαστούν είναι γιατροί και νοσηλευτές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας στην 5η ΥΠΕ, σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, θα λειτουργήσουν 144 εμβολιαστικά κέντρα.Το εμβόλιο θα φυλάσσεται στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Καρδίτσας και από εκεί θα γίνεται η διανομή προς στα εμβολιαστικά κέντρα της 5ης ΥΠΕ. Η φύλαξη του θα γίνεται σε ειδικά ψυγεία καθώς χρειάζεται θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου και θα μεταφέρεται από ειδικές εταιρίες που μεταφέρουν φαρμακευτικά σκευάσματα.

Όπως περιγράφεται στο σχέδιο, στην πρώτη φάση εμβολιασμού εντάσσονται Υγειονομικοί και προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών, διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας , διαμένοντες, ασθενείς και προσωπικό δομών φροντίδας χρόνιων πασχόντων και κέντρων αποκατάστασης.

Ενόψει της αυριανής διανομής των εμβολίων , ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης διευκρίνισε ότι δεν αλλάζει κάτι στον στρατηγικό σχεδιασμό για την πανδημία στην περιοχή ευθύνης του .

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του "Λ.Τ." της Τρίτης (29/12)

 

 

 

 

 

    

randomness