Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια: Συνελήφθη ο "τοξοβόλος του Συντάγματος"

Οι αρχές συνέλαβαν δύο γυναίκες και έναν άνδρα, ο οποίος είναι o γνωστός δραπέτης "τοξοβόλος του Συντάγματος". Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν τρεις συλλήψεις: Πρόκειται για τον λεγόμενο "τοξοβόλο του Συντάγματος" και δύο γυναίκες.

 άνδρας είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2019 από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη συνωμοσία "Πυρήνων της Φωτιάς", για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε καταδικαστεί για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Η μια από τις γυναίκες είναι πρώην συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα και η δεύτερη είναι φίλη του άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατοχή τους βρέθηκε οπλισμός.

Να σημειωθεί πως ο "τοξοβόλος" είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 23 ετών και 9 μηνών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και ένας νεαρός.  Την ίδια ώρα, είχε κατηγορηθεί και για δύο ληστείες τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης. 

Είχε συλληφθεί, αρχικά, από τις Αρχές το 2011, καθώς σημάδευσε με τόξο την Βουλή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

"Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.